Έντυπη Έκδοση

Τα ΜΜΕ της Ηλείας και τα διαπλεκόμενα

«Κύριε διευθυντά, επανειλημμένως σε ρεπορτάζ τού, κατά τ' άλλα, αγαπητού συναδέλφου κ. Νοδάρου έχει αναφερθεί και δημοσιευτεί από την έγκριτη εφημερίδα σας ότι ο Τύπος στην Ηλεία είναι διαπλεκόμενος, εφαρμόζει ομερτά και συγκαλύπτει σκάνδαλα τεραστίων οικονομικών κυρίως συμφερόντων.

 Επανειλημμένως έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου στον ίδιο τον συντάκτη, για την τακτική του να ακυρώνει τη δουλειά των συναδέλφων του προκειμένου να προβάλει τα Μέσα με τα οποία συνεργάζεται (ΙΟΝΙΟΝ FM, ΗΟΤ DOC, Ελευθεροτυπία). Επανειλημμένως έχω πάρει τη διαβεβαίωσή του πως "δεν εννοεί όλα τα Μέσα της Ηλείας, αλλά τους γνωστούς στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ", χωρίς ωστόσο να αποκαθιστά δημοσίως την αλήθεια. Αντιθέτως, σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στο τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα σας με τίτλο "Ο νόμος της σιωπής κυριαρχεί στην Ηλεία" εξαπολύει εκ νέου πολεμική εναντίον ΟΛΩΝ των Μέσων της Ηλείας, με την άθλια μέθοδο της τσουβαλοποίησης.

- Επειδή τυγχάνει να διευθύνω μια μαχητική και ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα στην πρωτεύουσα της Ηλείας

- Επειδή ουδέποτε ενεπλάκη το έντυπό μου με οποιαδήποτε εξουσία και ουδέποτε υπήρξε έστω και υπαινιγμός για διαπλοκή της εφ. «ΘΕΣΗ της Ηλείας» με οποιονδήποτε παράγοντα

- Επειδή δεοντολογία δεν είναι να βλογάμε τα γένια εκείνων που μας πληρώνουν προκειμένου να πουλάνε κανένα φύλλο παραπάνω στην περιοχή, προβοκάροντας τη δουλειά των υπολοίπων Μέσων Ενημέρωσης

- Επειδή θεωρώ πως το έντυπό σας δεν έχει χρεία συκοφαντικών μεθόδων, ούτε «απειλείται» η οικονομική του ευρωστία από μια εβδομαδιαία επαρχιακή εφημερίδα

Σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος προκειμένου να διευθετηθεί με τον καλύτερο τρόπο και να αποκαταστήσετε ως οφείλετε την αλήθεια.

Επιπροσθέτως, σας επισυνάπτω το σχετικό με την τοποθέτηση του Προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο άρθρο της εφημερίδας μας που δημοσιεύτηκε την 12η Οκτωβρίου, ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τις ανυπόστατες δημόσιες κατηγορίες του συναδέλφου περί "νόμου σιωπής" συνολικά στον τοπικό Τύπο της Ηλείας».

Με εκτίμηση

Εκ της δ/νσεως

Μπελεγρή Γιώτα

** Η απάντηση του συντάκτη μας

Με μια μικρή έρευνα μέσω του www.greekaafm.com μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η εφημερίδα «ΘΕΣΗ» με ΑΦΜ: 999183015, εκδίδεται από τους Σάλακα Γεώργιο και Παναγιώτα Μπελεγρή Ο.Ε. Η συγκεκριμένη εταιρεία όπως αναφέρεται έχει ως δραστηριότητα «διαφημιστικές υπηρεσίες» και όχι την έκδοση κάποιας εφημερίδας.

Παραβλέποντας αυτή τη μικρή λεπτομέρεια, δηλώνω ότι όταν αναφέρθηκα στην προκλητική σιωπή του τοπικού Τύπου της Ηλείας σε μεγάλα ζητήματα που αφορούν το νομό, καυτηρίασα τη σιωπή των ΜΜΕ που έχουν καθημερινή παρουσία στην Ηλεία (τοπικές ημερήσιες εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα) και όχι τις διαφημιστικές εταιρείες που εκδίδουν αραιά και πού ένα έντυπο το οποίο μάλιστα δεν φτάνει ούτε στα πρακτορεία του Τύπου της Ηλείας.

Σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς της κ. Μπελεγρή, αυτοί δεν με αγγίζουν καθώς όλοι στη μικρή κοινωνία που ζούμε γνωρίζουν το έργο του καθενός μας.

Μάκης Νοδάρος

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν