Έντυπη Έκδοση

Το χαράτσι το βάφτισαν «Πάγιο»

«Εδώ και πολλά χρόνια, οι λεγόμενες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, που στην πραγματικότητα είναι Επιχειρήσεις Δικής τους Ωφέλειας, μας έχουν επιβάλει ένα χαράτσι που το ονομάζουν «πάγιο».

Ρώτησα κάποτε αρμόδια Υπηρεσία του ΟΤΕ γιατί επιβάλλεται αυτό το Πάγιο και μου απάντησε ότι επιβάλλεται για τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεών τους. Πληρώνουμε δηλαδή εμείς για να συντηρούνται οι εγκαταστάσεις, οι οποίες λειτουργούν για να παράγουν και να μας πουλάνε τα προϊόντα τους.

Η επιβολή παγίου θα είχε λόγο όταν οι καταναλώσεις είναι πολύ μικρές ή μηδενικές. Τότε θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν ότι μας προσφέρουν υπηρεσίες που ζητήσαμε και δεν χρησιμοποιούμε. Οταν όμως οι καταναλώσεις είναι σε λογικά επίπεδα, δεν είναι σωστό να επιβάλλεται αυτό το χαράτσι.

Το ακόμη πιο απαράδεκτο είναι ότι η ΕΥΔΑΠ χρεώνει πέραν του παγίου και υποχρεωτική κατανάλωση 6,5 κυβικών και στην αξία των 6,5 αυτών κυβικών χρεώνει και 75% για αποχέτευση. Πληρώνεις δηλαδή για νερό που δεν κατανάλωσες και αποχέτευση για νερό που δεν αποχέτευσες. Σε παροτρύνει να σπαταλήσεις νερό μέχρι τα 6,5 κυβικά. Αλλοτε για την αποχέτευση χρέωναν 40% της αξίας του νερού. Τώρα το φτάσανε σιγά σιγά στο 75%. Αυξήθηκαν, φαίνεται, οι δαπάνες διέλευσης.

Η ΔΕΗ χρεώνει πάγιο στο νυκτερινό, πάγιο στο ημερήσιο. Ας σοβαρευτούμε κάποτε.

Ας διακόψει η κυβέρνηση την καταβολή αυτού του χαρατσιού. Αρκετά χαράτσια πληρώνουμε που μας θυμίζουν τουρκοκρατία. Ετσι όπως πάμε θα μας επιβάλουν να πληρώνουμε πάγιο και στα σουπερμάρκετ και στους φούρνους και σε όσες άλλες επιχειρήσεις μάς πουλάνε τα προϊόντα τους αφού χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις τους».

Με εκτίμηση

Γιάννης Γεωργιάδης

Χαλάνδρι

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν