Έντυπη Έκδοση

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ι.Χ. ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

Μπάχαλο με τα τέλη Ι.Χ.

Μόνο ο ένας από τους συνιδιοκτήτες θα πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μετά τον πανικό που σκόρπισαν σε χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα «διπλά» έντυπα τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα χιλιάδες συνιδιοκτήτες Ι.Χ. που μπήκαν στο TAXIS για να τυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τους διαπίστωσαν ότι το τελικό ποσό δεν έχει διερεθεί ανάλογα με τον αριθμό των συνιδιοκτητών. Αντίθετα είδαν το συνολικό ποσό να έχει χρεωθεί στον καθένα ξεχωριστά.

Επειτα από τις διευκρινίσεις που ζήτησαν από τη ΓΓΠΣ, η Γενική Γραμματεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «αναφορικά με τα έντυπα τελών κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον ΑΦΜ κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί».

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γινόταν ταχυδρομικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ)
Υπουργείο Οικονομικών
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Εφορία και φορολογική πολιτική
Taxis