Έντυπη Έκδοση

Περισσότερους τουρίστες δείχνουν οι προκρατήσεις στο Λονδίνο

Με «κράχτες» τους Ολύμπιους θεούς κι ήρωες διαφαίνονται ευοίωνες προοπτικές το 2015 για τον Τουρισμό, βάσει των προκρατήσεων.

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης World Travel Market πραγματοποίησε χθες στο Λονδίνο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, παρουσία πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών, καθώς η φετινή έκθεση συμπίπτει με τα 100 χρόνια του ελληνικού Τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως η νέα επικοινωνία συνοψίζεται στην ιδέα ότι οι Ελληνες θεοί κι ήρωες της μυθολογίας που όλοι μας έχουμε γνωρίσει στα παιδικά μας χρόνια, μας ξεναγούν στην Ελλάδα και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Κάλεσε να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ μιλώντας για τους στόχους της τουριστικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, είπε πως βασίζονται σε: εκσυγχρονισμό των υποδομών, εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών, αειφόρο ανάπτυξη και ανάδειξη νέων προορισμών με έμφαση στην προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, τόνωση της απασχόλησης κι ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στήριξη επιχειρηματικότητας, διάχυση του τουριστικού πλεονάσματος στην περιφέρεια.

Παρουσιάστηκε φιλμ, με τίτλο «Gods, Myths Heroes», παραγωγής του ΕΟΤ, ενώ δημοσιογράφος της «Independent» παρουσίασε αναδρομή για τα 100 χρόνια του ελληνικού Τουρισμού στη Βρετανία.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς συναντήθηκε με αξιωματούχους της TUI TRAVEL PLC και της Thomas Cook Group και συζήτησαν το θέμα εμπλουτισμού των προγραμμάτων κρουαζιέρας, τις νέες τάσεις για τον Τουρισμό και τις αερομεταφορές.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, η Ελλάδα μπαίνει στην ισχυρή δεκαπεντάδα, σε ό,τι αφορά στον Τουρισμό, μετά και τις προκρατήσεις για το 2015.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Υπουργείο Τουρισμού