Έντυπη Έκδοση

40 χώρες-παραγωγοί βαμβακιού στη Θεσσαλονίκη

Θέματα σχετικά με την παραγωγή βάμβακος και το μέλλον του προϊόντος αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της 73ης Ολομέλειας της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC) στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 40 βαμβακοπαραγωγοί χώρες του κόσμου, που διεξάγεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Οπως υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης, «η Ελλάδα είναι σήμερα η βασική βαμβακοπαραγωγός χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πάνω από το 80% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες 10 χώρες παγκοσμίως, που παράγουν και εξάγουν βαμβάκι».

Σημείωσε ότι με την καλλιέργεια βάμβακος ασχολούνται πάνω από 55.000 αγρότες, εξασφαλίζοντας πρώτη ύλη σε 70 εκκοκκιστικές μονάδες, σε δεκάδες εμπορικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, κλωστοϋφαντουργικές βιομηχανίες, αποτελώντας έτσι μοχλό στήριξης της απασχόλησης και της ανάπτυξης σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θ' αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν στην ενδυνάμωση της αλυσίδας παραγωγής και επεξεργασίας του βαμβακιού, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ορθών καλλιεργητικών πρακτικών, βελτίωση της παραγωγικότητας, του γενετικού υλικού, της ταξινόμησης και της προώθησης του προϊόντος στις διεθνείς αγορές. Α. ΣΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Καλλιέργειες
Παραγωγοί
Θεσσαλονίκη