Έντυπη Έκδοση

Αλλος ένας υπουργός θα πατάξει τη βία

Η μάχη κατά της οπαδικής βίας θα δοθεί με αιχμή του δόρατος το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί προς διαβούλευση τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Ανδριανός επέλεξε την εκδήλωση απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για να ανακοινώσει τα μέτρα, τα οποία επεξεργάζεται η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της διαχρονικής μάστιγας του αθλητισμού. «Ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, δικαστικοί λειτουργοί που δεν θα φορτώνονται με άλλες μη αθλητικές υποθέσεις, ξέμπλεγμα της πολύ περίπλοκης υπόθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της λειτουργίας καμερών, ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους αυτή η αναγκαία υποδομή, σ' αυτό το δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον» είναι μερικά απ' αυτά για τα οποία η κουβέντα κρατάει... χρόνια. Ηρθε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθούν; Ο χρόνος θα δείξει... Ο υφυπουργός Αθλητισμού άδραξε την ευκαιρία για να τοποθετηθεί επί της σκληρής κριτικής την οποία δέχτηκε, όταν αποφάσισε την αναβολή της αθλητικής δραστηριότητας λόγω του θανάτου του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη. «Είναι θεμιτό κάποιος να μη συμφωνεί μ' αυτή την απόφαση. Δεν είναι θεμιτά όμως υπονοούμενα, ότι ο λόγος που έγινε η αναβολή είναι για να ευνοηθεί η μία ή η άλλη ομάδα» υπογράμμισε.

Για τις απαγορεύσεις μετακίνησης οπαδών επίσης, επέμεινε, πως ακολουθεί απαρέγκλιτα τις εισηγήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας), καταθέτοντας την πρόθεσή του να... μετακινηθεί στο νέο αθλητικό νόμο η αρμοδιότητα της απαγόρευσης των μετακινήσεων από τα χέρια του προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, «καθώς το θέμα δεν αφορά αθλητική δραστηριότητα». Σε όλα αυτά, το επιμύθιο ήταν ότι «κανένα μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα, αν δεν σταματήσει να πέφτει λάδι στη φωτιά της οπαδικής βίας». Κύριε υπουργέ, αυτό το τελευταίο, πείτε το και στους έχοντες έννομα και οικονομικά κυρίως συμφέροντα... Α. Μπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Αθλητικά παρασκήνια