Έντυπη Έκδοση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΕΙΧΕ «ΧΡΕΩΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ «ΜΙΚΡΩΝ» ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟ

«Αδειασμα» Σαρρή από Ρανιέρι

«Μη μου αποδίδετε ευθύνες που δεν μου αναλογούν» τόνισε ο τεχνικός, αντίθετα με τα πρακτικά του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Στο «άδειασμα» του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή για τις προσλήψεις προπονητών στις Εθνικές ομάδες των μικρών ηλικιών, η απάντηση ήταν εκτός θέματος! «Μη μου αποδίδετε ευθύνες, που δεν μου αναλογούν» τόνισε χωρίς περιστροφές ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την επιλογή στο τιμόνι της Εθνικής Νέων του Βασίλη Τζαλοκώστα, ο οποίος έφυγε... νύχτα μετά τον απίστευτο, ιστορικό διασυρμό του 10-0 από την Ελβετία.

Αλλα έλεγε ο Σαρρής, άλλα ο Ρανιέρι για τους προπονητές των εθνικών ομάδων, πλην της Ανδρών Αλλα έλεγε ο Σαρρής, άλλα ο Ρανιέρι για τους προπονητές των εθνικών ομάδων, πλην της Ανδρών «Η ΕΠΟ μου είχε ζητήσει τι να κάνουμε με τα νέα παιδιά. Απάντησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ και πρότεινα να μιλήσουμε με τον Κριστιάνο Νταμιάνο, που ήταν βοηθός μου στη Ρόμα και έχει αναδείξει στη Γαλλία, παίκτες όπως ο Τρεζεγκέ, ο Γκαλάς, κ.α. Είπα στην Ομοσπονδία ότι έχουμε ανάγκη από ένα υπεύθυνο άτομο στην Ακαδημία, να κάνουμε ένα ποδοσφαιρικό σχολείο και να μαζέψουμε τους καλύτερους. Δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές Εθνικές. Ρίξτε μου ευθύνη μόνο για την Εθνική Ανδρών. Αν προσλάβουν τον Νταμιάνο θα είμαι εγώ υπεύθυνος, αλλά δεν είμαι τώρα».

Γίνεται κατανοητό πως ο Ιταλός ούτε ήξερε, ούτε ρωτήθηκε ποτέ για τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν ως προπονητές στις Εθνικές Ελπίδων, Νέων, Παίδων, Γυναικών. Τα λεγόμενά του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προ ημερών δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή ότι η επιλογή των τεχνικών έγινε μετά από αξιολόγηση των βιογραφικών τους από τον ίδιο τον Ρανιέρι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ όμως χρησιμοποίησε το ίδιο επιχείρημα -προφανώς επειδή τον βόλευε- και στα ΔΣ, όταν εγκρίθηκαν οι προσλήψεις. Ιδού:

Πρακτικά

* Πρακτικά συνεδρίασης 29ης Αυγούστου: «Λοιπόν, πάμε στους προπονητές των Εθνικών ομάδων. Οπως είχα πει εδώ και καιρό, είχαν καταθέσει βιογραφικά αρκετά. Ολα αυτά τα βιογραφικά τα πήρε ο κ. Ρανιέρι, τα εξέτασε, πήρε κάποιες πληροφορίες, όμως δεν έχει πλήρη εικόνα, γι' αυτό θα 'θελε -βέβαια του είπα ότι αυτή είναι και η πρακτική η δική μας- ότι όσους προσλάβουμε τώρα, αυτούς που προτείνει, να είναι μονοετές το συμβόλαιό τους. Διότι στην πορεία μπορεί να διαπιστώσει ότι κάποιοι δεν του κάνουν».

- «Λοιπόν, οι προτάσεις του είναι: στις Ελπίδες Τσάνας, Ιορδανίδης. Στους Νέους Τζαλακώστας και Κιουπκόλης, δεν βγάζω και τα γράμματα, δεν τον ξέρω κιόλας. Δεν το βγάζω καλά, παιδιά, γιατί μου τα έδωσε γραμμένα ο ίδιος».

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο κ. Προύντζος, πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας και ζητάει επεξηγήσεις, οπότε ο κ. Σαρρής απαντά:

«Λοιπόν - από πού; Δεν ξέρω από πού είναι; Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι, κ. Προύντζο; Οταν έρχεται ο Ρανιέρι και σου λέει, εγώ θέλω αυτό το τιμ... Τι θα του πω εγώ, ποιος είναι αυτός; Γιατί δηλαδή, είναι υποχρεωτικό να τον ξέρουμε εμείς; Λοιπόν. Η πολλή μαγειρική κάνει κακό. Στην Παίδων τον κ. Γεωργόπουλο και τον κ. Δήμου. Στη Γυναικών τον κ. Κάβουρα, τον κ. Πριόνα και τον κ. Μπατσίλα».

* Πρακτικά συνεδρίασης 14ης Οκτωβρίου: «Η πρότασή μου είναι να αναλάβει ο κ. Τσάνας, ο οποίος δεν έχει υποχρεώσεις με την Ελπίδων μέχρι τον Μάρτιο τουλάχιστον και μέχρι να δούμε μετά τι θα κάνουμε. Να κάνουμε μια έρευνα, διότι έχουν ακουστεί διάφορα, ότι είναι ατίθασα τα παιδιά, ότι είχαν δημιουργηθεί κι άλλες φορές επεισόδια και να σας πω και κάτι, γιατί επελέγη μετά από πρόταση του κ. Ρανιέρι σε αυτή την Εθνική ομάδα αυτή η τριάδα. Οι τρεις είναι ο κ. Τζαλακώστας, ο κ. Κουπκιόλης και ο κ. Μούσιαρης. Επελέγη, διότι κατά την άποψη του κ. Ρανιέρι είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία και μεγάλη ηλικία, που θα μπορούσε σε αυτά τα παιδιά να επιβληθεί. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ήταν λάθος η επιλογή».

Από την παράθεση των διαλόγων, αποδεικνύεται πως ο κ. Σαρρής έπαιξε το χαρτί του Ρανιέρι για να περάσει τις εισηγήσεις, που αποφάσισε το σύστημα εξουσίας της ΕΠΟ, εν αγνοία φυσικά του Ιταλού.

Συνεπώς, το θέμα, που προκύπτει, είναι μείζον, ηθικής τάξης και δεοντολογικό. Τίθεται ευθέως ζήτημα αναξιοπιστίας του προέδρου, εκτός αν λέει ψέματα ο Ρανιέρι. Η ΕΠΟ προτίμησε να παρέμβει με ανακοίνωση, με την οποία πάντως περί άλλα τυρβάζει, ...στηρίζοντας εν κατακλείδι τον Ρανιέρι:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και σχολίων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει πως δεν υφίσταται ζήτημα στη συνεργασία της με τον κ. Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά και συστηματικά για την επιτυχία της Εθνικής Ανδρών με απώτερο στόχο την πρόκριση της ομάδας μας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Οτιδήποτε άλλο γράφεται, λέγεται, φημολογείται, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα». Τραγέλαφος...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Προπονητές/Μάνατζερ
ΕΠΟ
Εθνική Ελλάδος