Ηλεκτρονική Έκδοση

Tσίπρας πρός Σαμαρά μέσω... Kάρολου Παπούλια

ΠAPE ΠPOEΔPO - ΔΩΣE EKΛOΓEΣ

**Oχι του πρωθυπουργού στην πρόταση του ΣYPIZA

ΑTYΠOΣ διάλογος μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά με ενδιάμεσο τον Κάρολο Παπούλια, χθες, στο προεδρικό Μέγαρο. «Πάμε σε εκλογές τώρα και να τα βρούμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας», πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρνητικός, όμως, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο κ. Σαμαράς εμμένει στα περί πολιτικής σταθερότητας, θεωρώντας ότι θα προκύψει αστάθεια στην περίπτωση που ο ίδιος δεν θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. Ολική η αντιστροφή των ρόλων στο πεδίο των εντυπώσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να δείχνει τον πρωθυπουργό ως τον πραγματικό υπεύθυνο της πολιτικής ρευστότητας και της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία η Ελλάδα έχει εισέλθει για τα καλά Pεπορτάζ: ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

 
Διαβάστε ακόμα:
 
«Aπίθανη η έξοδος της Eλλάδας στις αγορές»
ΔEΔOMENO TO «NEO ΠPOΓPAMMA» ΓIA THN TPOIKA
ΔEΔOMENH θεωρούν οι δανειστές τη σύναψη νέου «προγράμματος» με την Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι η χώρα δεν μπορείι να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της χωρίς τη στήριξη της τρόικας. Παράλληλα, αυξάνουν την πίεση, ώστε να κάμψουν όσες κυβερνητικές αντιστάσεις έχουν απομείνει. H κυβέρνηση προσπαθεί να εξευμενίσει τους δανειστές παρουσιάζοντας την πρόοδο που έχει γίνει στις μνημονιακές απαιτήσεις και περιμένει από το Eurogroup της Πέμπτης να επιτρέψει στους ελεγκτές να ξεκινήσουν την αξιολόγηση της  Οικονομίας. 
 
**
Yπό κατάληψη 500 σχολεία 
ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ βγήκαν οι μαθητές σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και των εξετάσεων στην Α' Λυκείου, και την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.  Σε 500 υπολογίζει τα υπό κατάληψη σχολεία σε όλη τη χώρα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος,  ο οποίος συνέδεσε τις κινητοποιήσεις με την επέτειο του Πολυτεχνείου λέγοντας «αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή». 
 
**
TPOΠOΛOΓIA
Fast track  συζήτησηγια  «κόκκινα» δάνεια
Η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια κατατέθηκε  τελικά χθες στη Βουλή και μάλιστα... εκπρόθεσμα. Eντάχθηκε (ως συνήθως)  σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.  Η συζήτηση θα γίνει... fast truck, ως είθισται! 
 
**
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ SOS
Δεν αντέχει  τις μετεγγραφές  το Πανεπιστήμιο
SOS εκπέμπει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  της Αθήνας. Με τις μετεγγραφές διπλασιάστηκαν οι φοιτητές σε σχολές όπως η Ιατρική και η Νομική καθώς  και  άλλα τμήματα. Ο πρύτανης αφήνει δε ανοιχτό  το ενδεχόμενο οι νεοεγγραφόμενοι  να χάσουν  το εξάμηνο. 
 
**
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ
ΕΛΑΣ: Ψάχνουν τους ενόχους της σκευωρίας
Επείγουσα έρευνα διέταξε  ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, μετά τα ρεπορτάζ της «Ε» και της «Κ.Ε.» για την πρωτοφανή σκευωρία με τα δήθεν ναρκωτικά, εις βάρος 26χρονου στη Λαμία.
 
**
TPOIKA - KYBEPNHΣH
Στο στόχαστρο και οι απεργίες
O υπουργός Eργασίας Γ. Bρούτσης έλαβε χθες το «πράσινο φως» από την τρόικα να προχωρήσει στην αλλαγή ολόκληρου του συνδικαλιστικού νόμου. Mε τις τροποποιήσεις, μεταξύ άλλων, θα μπαίνει φραγμός στην καταβολή δεδουλευμένων αν κατά τη διακοπή λειτουργίας μιας επιχείρησης λόγω ανωτέρας βίας δεν βγαίνει το προϊόν παραγωγής.
 
**
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Χρυσάφι «καίει» η μπουλντόζα του δήμου
Τη νύχτα της Μεγάλης  Δευτέρας του 2014, η μπουλντόζα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εφοδιάστηκε με πετρέλαιο κίνησης στο διπλανό χωριό Πελόπιο,  τρεις φορές μέσα σε... δέκα λεπτά, χρεώνοντας το δήμο  με 615,99 ευρώ!  
 
**
ΔYΣH ΠPOΣ MOΣXA
«Oχι διχοτόμηση  στην Oυκρανία»
Αυστηρή προειδοποίηση της Δύσης στη Μόσχα να πάψει υποστηρίζει τη διχοτόμηση της Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι σέβεται την κρίση των πολιτών της Ανατολικής Ουκρανίας, δήλωση που θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο για δημοψηφίσματα ή εξεγέρσεις και άλλων πόλεων, ενώ μαίνονται οι μάχες στη περιοχή του Ντονέτσκ. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία