Ηλεκτρονική Έκδοση

Εκ νέου στο εδώλιο θα καθίσει ο Παπαγεωργόπουλος

Για αύριο Τετάρτη (5/11), μετατέθηκε η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον παράπεμψε σε νέα δίκη αυτήν την φορά- για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν μετήχθη το πρωί της Τρίτης (4/11) στο δικαστικό μέγαρο για να δικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση

Ο λόγος; το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τον παρέπεμψε σε δίκη για ξέπλυμα για ποσό που ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ, το οποίο διακινήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε από κοινού με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια κατά την περίοδο 1999-2001. Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, το συγκεκριμένο ποσό συνδέεται με τα υπεξαιρεθέντα, κάτι που ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αμφισβητεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ήταν της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» της οποίος ηγείτο κι ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω οικονομικών εξορμήσεων με κουπόνια. Επικαλείται δε το πόρισμα δικαστικών πραγματογνωμόνων που, σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο, βεβαίωσαν ότι οι προσωπικοί και παραταξιακοί του λογαριασμοί είναι «κρυστάλλινοι».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Δικαιοσύνη
Υπεξαίρεση