Ηλεκτρονική Έκδοση

Μητσοτάκης: Το ΔΝΤ φεύγει και το μνημόνιο τελειώνει

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «η τρόικα όπως τη γνωρίζουμε δεν πρόκειται να συνεχίσει μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2014».

Το μνημόνιο τελειώνει από τη στιγμή που θα υπάρξει απεμπλοκή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό υποστηρίζει ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, που δήλωσε πως η σχέση με τους δανειστές θα διαρκέσει πολλά χρόνια, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real F, τονίζοντας ότι κατόπιν θα ακολουθήσει μια εταιρική σχέση της Ελλάς με την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της σχέσης με τους δανειστές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θα ακολουθήσει μια εταιρική σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη με μια προληπτική γραμμή στήριξης, με μεταρρυθμίσεις που θα θέσουμε εμείς οι ίδιοι».
 
Εκτίμησε ότι «αν δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε απαραίτητες και να πείσουμε την κοινωνία ότι είναι απαραίτητες, είτε έχουμε αυξημένη επιτήρηση, είτε δεν έχουμε, κακό στον εαυτό μας κάνουμε. Ένα μοντέλο ανάπτυξης με δανεικά πέθανε και ένα καινούργιο πρέπει να γεννηθεί στη θέση του. Ο τοκετός αυτός έχει μεγάλη οδύνη και ενδεχομένως και κάποιες καθυστερήσεις».
 
Αναφορικά με την «προληπτική γραμμή στήριξης» ο υπουργός σχολίασε ότι η κυβέρνηση θα την αναζητήσει «γιατί χρειάζεται μεταβατικό στάδιο», ενώ ανέφερε ότι «τη νευρικότητα και την αβεβαιότητα δεν τη συντηρούμε εμείς. Πώς μπορώ εγώ να καθησυχάσω τους ξένους επενδυτές για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Μακάρι να είχα αυτήν τη δυνατότητα».
 
Σημείωσε μάλιστα ότι, «η πλειοψηφία της κοινωνίας αναζητεί κάποιες συναινέσεις, αυτές δεν φαίνεται εύκολο να βρεθούν στο πολιτικό πεδίο. Κρατώ μια προσπάθεια που καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει τους τόνους και να ξεφύγει από την άκρως απαξιωτική δήλωση που είχε κάνει ότι μια συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά θα είχε το νόημα να ζητήσει ο κ. Τσίπρας την παραίτηση του κ. Σαμαρά».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
δηλώσεις
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μηνομονιο
ΔΝΤ