Ηλεκτρονική Έκδοση

Καμμένος: Στηρίζουμε τους δικαστές

Να μην καταργηθεί η δικαστική εξουσία ως τρίτη εξουσία

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Π. Καμμένος: «Είχα την τιμή να συναντηθώ σήμερα με το σύνολο των δικαστικών ενώσεων - Δικαστών και Εισαγγελέων - ανταλλάξαμε απόψεις, ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και για την πανδικαστική συγκέντρωση που έλαβε αποφάσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλω να πω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ελληνικό λαό. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Οι δικαστές έχουν υποστεί όπως όλοι οι πολίτες τη μείωση των αποδοχών τους.

Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα οικονομικό, το θεσμικό θέμα έχει να κάνει με την ουσιαστική προσπάθεια της τρόικας, αλλά και την αποδοχή της κυβέρνησης, να καταργηθεί η δικαστική εξουσία ως τρίτη εξουσία. Εάν οι δικαστές αποδεχθούν να μην εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις θα έχει καταλυθεί ο πυλώνας της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Οι ΑΝΕΛ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η αντίσταση των δικαστικών απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστούν δικαστικές αποφάσεις, αποτελεί ελπίδα για την επαναφορά της δημοκρατίας στην πατρίδα μας και τη λειτουργία του Συντάγματος».

Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου (Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων): «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κ. Καμμένο, για την ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας. Θελήσαμε σήμερα να τον ενημερώσουμε για τα μείζονα θεσμικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη και ένα εκ των οποίων, θεωρούμε ίσως το πιο σοβαρό, είναι η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία μη εφαρμογή όπως ήδη προελέχθη, συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την έννομη τάξη, για το κράτος δικαίου και για τη δημοκρατία γενικότερα.

Για αυτό και ακριβώς θέλουμε να το αναδείξουμε και προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς όλους τους παράγοντες και τον πολιτικό κόσμο της χώρας».

Στη συνάντηση παρευρέθη και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)