Ηλεκτρονική Έκδοση

«Mαθήματα Ζωής»

7 & 8 Νοεμβρίου 2014

Στο δημοτικό κινηματογράφο Καλλιθέας «Καλυψώ».

 
Ώρα έναρξης 20:00 – Διάρκεια 100’

Κοινωνική 2011

Σκηνοθεσία Τόνι Κέι. Πρωταγωνιστούν Άντριεν Μπρόντι, Κριστίνα Χέντρικς, Λούσι Λιού, Γουίλιαμ Πέτερσεν, Μάρσα Γκέι Χάρντεν,Σάμι Γκέιλ.

Βραβεία : Επίσημη Συμμετοχή – Tribeca Film Festival, Επίσημη Συμμετοχή – Tokyo Film Festival, Μεγάλο Βραβείο & Βραβείο Κοινού – Festival Valenciennes

 

Πρωταγωνιστής στο εκπαιδευτικό δράμα είναι ο Χένρι Μπαρθς ένας αναπληρωτής καθηγητής που καλείται να καλύψει κάποια κενά διδασκαλίας σε μια από τις ζόρικες περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ οι μαθητές δείχνουν παντελώς αδιάφοροι στη γνώση που τους προσφέρεται.

Η διαφορετική στάση του Χένρι απέναντί τους όμως θα αλλάξει την απαθή συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δένονται με τον αναπληρωτή καθηγητή τους. Όταν χτυπά το κουδούνι, όμως, ο Χένρι καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα.

Η μοναχική μαθήτρια Μέρεντιθ, η νεαρή πόρνη Έρικα και η γοητευτική συνάδελφός του Μάντισον θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον χαρισματικό, αλλά απομονωμένο εκπαιδευτικό. Το δυσλειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαίνει λοιπόν στο στόχαστρο του Τόνι Κέι, ενός δημιουργού με εξαιρετικά διεισδυτική ματιά στις παθογένειες της αμερικανικής κοινωνίας. Μοναδική η πρωταγωνιστική ερμηνεία του οσκαρικού Έιντριεν Μπρόντι («Ο Πιανίστας»).

Κινηματογραφική προβολή στην Ελλάδα: Μάρτιος 2013

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ:

9  Νοεμβρίου  2014

«Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΗΛΙΟΣ» Μεταγλωττισμένο

Ώρα έναρξης 12:00 – Διάρκεια 75’

Ένα πανέμορφο παραμύθι της Ανατολής.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΓΡΗΓ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΚΑΛΥΨΟΥΣ

ΤΗΛ. 210 9510909
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος