Ηλεκτρονική Έκδοση

H AΔΕΔΥ στο πλευρό της Φ. Μανωλάκου

Ζητάει να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλίστριας

Η δίωξη της εργαζόμενης στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, προκάλεσε κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου επανήλθε.

Για το θέμα αυτό η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων (ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ) τα εξής: "Η Φωτεινή Μανωλάκου, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Μολάων, μέσα από τους αγώνες της ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη στοχοποιήθηκε από τη Διοίκηση, η οποία, πριν 8 μήνες, αποφάσισε να την μετακινήσει αυθαίρετα και παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ. μακριά, ενώ είχε την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, προκειμένου να την απομονώσει και να την τρομοκρατήσει.

Με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου της, η Φωτεινή Μανωλάκου εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο των Μολάων. Για το λόγο αυτό έχει τιμωρηθεί ήδη με 15 ημέρες στέρηση αποδοχών για δήθεν αδικαιολόγητη απουσία. Η Διοίκηση επανήλθε με νέα πειθαρχική δίωξη για το ίδιο θέμα, με σκοπό να την θέσει σε αργία. Η παρέμβασή των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, ακύρωσε στην πράξη, την εισήγηση της Διοικήτριας για παραπομπή της Φωτεινής Μανωλάκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με συνέπεια να τεθεί σε αργία.

Ωστόσο, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που έγινε την ίδια μέρα στις 5:00μμ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή της ποινής της στέρησης αποδοχών δυο μηνών, τιμωρώντας την παράνομα, για δεύτερη φορά για το ίδιο ζήτημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από την εκπρόσωπο των εργαζομένων του νοσοκομείου, μειοψήφησε και διορισμένο μέλος του Δ.Σ. δηλώνοντας ότι η δίωξη είναι συνδικαλιστική. Καταγγέλλουμε την επιμονή της διοίκησης του Νοσοκομείου στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου και την επιβολή της εξοντωτικής αυτής ποινής.

Καταγγέλλουμε στο σύνολό τους, τις παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Γ.Ν. Λακωνίας που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και στρέφονται εναντίον όσων αντιστέκονται στις πολιτικές διάλυσης των κοινωνικών αγαθών. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, με κάθε τρόπο τη μάχη, για την πλήρη ανατροπή αυτών των αποφάσεων που καταργούν νομοθετικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Θα συνεχίσουμε, μέχρι την τελική δικαίωση της Φωτεινής Μανωλάκου και κάθε εργαζόμενου που διώκεται για τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ
Εργασιακά θέματα
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις