Έντυπη Έκδοση

Εκλογές τον Μάρτιο βλέπει ο Φ. Κουβέλης

Η συνεννόηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος του χρέους, αλλά και των άλλων ανοικτών θεμάτων, όπως τα εθνικά, είπε ο Κ. Παπούλιας στο διάλογο που είχε με τον Φ. Κουβέλη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που χθες το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για την αναδιάρθρωση του χρέους. «Είναι αναγκαίο, κύριε Πρόεδρε, να εξασφαλιστεί ένας κοινός πολιτικός τόπος προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια διαπραγμάτευση έτσι ώστε να αναδιαρθρωθεί το χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Και εάν δεν υπάρξει αυτή η αναδιαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι προφανές ότι τα δυσμενή αποτελέσματα από ένα χρέος που δεν αναδιαρθρώνεται θα είναι παρόντα και θα είναι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

«Είναι κάτι που και εγώ το υποστηρίζω και το είπα και στον κύριο πρωθυπουργό και στον κ. Τσίπρα, ότι χρειάζεται ένα ελάχιστο συνεννόησης για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων», είπε ο Κ. Παπούλιας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι η «τεχνητή πόλωση» δεν συνεισφέρει στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου και πρόσθεσε ότι -πέραν του χρέους- χρειάζεται να εξασφαλιστεί ένα «αναπτυξιακό σοκ».

Ο κ. Κουβέλης συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη συνεννόησης και για τα εθνικά θέματα και επικαλέστηκε τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, που με τις ενέργειές της «προσβάλλει τη διεθνή νομιμότητα, αλλά και την ανεξαρτησία μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Κύπρου».

Ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση, εάν η πρόταση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος θέτει θέμα πρόωρων εκλογών, βρίσκει σύμφωνη τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «οι εκλογές θα γίνουν, όπως φαίνεται, τον Μάρτιο από τη μη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας». Στο ερώτημα εάν είναι στις προθέσεις του μια συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Συζητώ με τους πάντες στο βαθμό που αυτή έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Η καλύτερη όμως συζήτηση θα μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που προτείνει η ΔΗΜΑΡ, με τον τρόπο που προτείνω, δηλαδή στο επίπεδο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ