Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ REUTERS ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ «ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»

Οι ξένοι ποντάρουν σε Τσίπρα

Το διεθνές περιβάλλον συνεχίζει να προεξοφλεί νίκη ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ως τον επόμενο πρωθυπουργό την ίδια ώρα που στο εσωτερικό η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να διαμηνύει προς την κυβέρνηση πως οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει... χθες, να μην τολμήσει να εκφοβίσει τον κόσμο με τεχνητή πόλωση και ένταση και ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος πρέπει να γίνει από μηδενική βάση.

Εάν δει τον πρωθυπουργό ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει την παραίτησή του Εάν δει τον πρωθυπουργό ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει την παραίτησή του Το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις αποτυπώνει ένα ακόμη δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «εν αναμονή πρωθυπουργό», επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι η ελληνική Αριστερά έχει λειάνει τον οξύ πολιτικό της λόγο προκειμένου να διευρύνει την εκλογική της δύναμη.

Στο άρθρο ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την άνοδο του λαϊκισμού συνολικά στην Ευρώπη, κάνοντας συγκρίσεις με άλλα κόμματα τα οποία είχαν οξεία ρητορική, αλλά στη συνέχεια έκαναν στροφή φέρνοντας ως τέτοιο παράδειγμα τη Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιθανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αν επιμένει στη δήλωσή του ότι εάν κληθεί ο κ. Τσίπρας από τον κ. Σαμαρά θα πάει για να ζητήσει την παραίτησή του. «Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές χθες, αν γίνει συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά. Αυτό δεν αναιρεί καθόλου την ανάγκη να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, ομαλότητα και σταθερότητα.

Δυστυχώς και εδώ θα ήθελα με ανησυχία να πω ότι είδα ορισμένα δημοσιεύματα από ανθρώπους που φέρονται να έχουν καλή πληροφόρηση σε σχέση με τις προθέσεις του Μαξίμου που υπονοούν ότι θα επιλεγεί μια στρατηγική έντασης χωρίς τέλος. Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε». «Σε κάθε περίπτωση», είπε ο κ. Παππάς, «φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αυτή τη στιγμή ως η δύναμη της σταθερότητας, της ομαλότητας και της δημοκρατικής διεξόδου».

«Θέλουμε να κάνουμε τη συζήτηση για το χρέος εξαρχής και από μηδενική βάση» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης (Real Fm) , την επαύριον της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τέθηκε και εκεί, ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, το θέμα του χρέους. Αναφορικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουλέτης σημείωσε:«Αυτά που είδαμε από την ώρα που βγήκαμε από το Προεδρικό Μέγαρο και έπειτα, είναι νομίζω επεξηγηματικά και αποκαλυπτικά των προθέσεων της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του κ. Σαμαρά. Εμείς είπαμε τι θέλουμε.

Παρουσιάσαμε μία πρόταση-πακέτο όπου λέμε να πάμε σε μία σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και εκεί να συμφωνήσουμε την ημερομηνία των εκλογών».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι μέχρι τότε δεν πρέπει να υπογραφεί η οποιαδήποτε συμφωνία που θα αφορά το μέλλον της χώρας σε σχέση με το χρέος. «Δεν θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι μπροστά μας ένας δρόμος βιώσιμος, εξόδου από το Μνημόνιο. Ισα ίσα όλα δείχνουν ότι πάμε σε μία νέα μνημονιακή εποχή.

Τα πράγματα είναι κρίσιμα και θεωρούμε ότι πράγματι είναι αυτή η στιγμή που στις δημοκρατίες πηγαίνεις στον κόσμο και σου λέει με την ψήφο του ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ξένος τύπος
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
ΣΥΡΙΖΑ