Έντυπη Έκδοση

«Κελαηδούν» επικίνδυνα τα μέλη της Navy Seals

Αυστηρή προειδοποίηση προς τα μέλη της επίλεκτης μονάδας Navy Seals, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που «κελαηδάνε» στα μέσα ενημέρωσης, απηύθυνε ο επικεφαλής τους, αντιναύαρχος και διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, Μπράιαν Λούζεϊ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προειδοποίησε τα μέλη της επίλεκτης μονάδας να μιλούν λιγότερο στα ΜΜΕ Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προειδοποίησε τα μέλη της επίλεκτης μονάδας να μιλούν λιγότερο στα ΜΜΕ Λίγες μέρες πριν το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είχε ανακοινώσει ότι θα μεταδώσει στις 11 και τις 12 Νοεμβρίου ντοκιμαντέρ με θέμα ένα μέλος των Navy Seals, που ισχυρίζεται ότι είναι το πρόσωπο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου 2011 κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

«Σημαντικός όρος του κώδικα συμπεριφοράς μας είναι να μη δημοσιοποιούμε τη φύση της δραστηριότητάς μας και να μην επιδιώκουμε να αποκτήσουμε αναγνώριση για τις πράξεις μας», αναφέρει ο αντιναύαρχος στην επιστολή αυτή, η οποία υπογράφεται και από τον επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού, Μάικλ Μαγκαράτσι.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο στρατιωτικός που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ του Fox News είναι το πρόσωπο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν.

«Ο,τι και να ισχύει, και ακόμη και αν στο μεταξύ αποστρατεύθηκε, ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να δεσμεύεται να μην κάνει λόγο για μυστικές πληροφορίες, κυρίως κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδίδεται σε εθνική εμβέλεια», ανέφερε σε e-mail της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Eiμι Ντέρικ-Φροστ.

Ενα άλλο μέλος των Navy Seals που συμμετείχε στην επιχείρηση του Αμποταμπάντ, ο Ματ Μπισονέτ, κατηγορείται στο πλαίσιο έρευνας από την αμερικανική κυβέρνηση για παραβίαση νομικής υποχρέωσης, μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του «Νο Easy Day» που έγινε μπεστ σέλερ. Ηδη ετοιμάζεται να εκδώσει και δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Νο Hero: the Evolution of a Navy Seal». Ομως αυτή τη φορά φρόντισε να υποβάλει προηγουμένως το περιεχόμενο του βιβλίου προς έγκριση στο Πεντάγωνο.

Στο μεταξύ, το Fox News ανακοίνωσε ότι το «The Man who Killed Usama ben Laden» (Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν) θα προβληθεί κανονικά. Λάβαμε θέσεις με Coca Cola και ποπ κορν...

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ