Έντυπη Έκδοση

Ατύχημα «είδε» το δικαστήριο στον τραυματισμό της Αγγ. Κουτσουμπού

Τροχαίο ατύχημα κι όχι εμβολισμό διαδηλωτών, με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού, «είδε» το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καταδικάζοντας τον οδηγό της μοτοσικλέτας και αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Θ. Ποιμενίδη.

Το δικαστήριο επέβαλε χθες στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Δεν δέχθηκε όμως το αίτημα της πολιτικής αγωγής περί αναρμοδιότητας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και εκδίκασης της υπόθεσης από ανώτερο δικαστήριο για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε το εν λόγω αίτημα «νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο».

Δεκάδες μάρτυρες

Κι αυτό παρά τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα Αγγελική Κουτσουμπού, κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδήλωσης για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2009.

Στην εισήγησή του, ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του αστυνομικού με ποινή φυλάκισης 10 μηνών, καθώς -όπως είπε- πρόκειται για περίπτωση αμέλειας, αφού «ο κατηγορούμενος προέβλεψε ότι θα προέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, αλλά πίστευε ότι θα το αποφύγει». Πρόσθεσε δε πως ο κατηγορούμενος «ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού, ούτε οποιοδήποτε άλλου».

Είχε προηγηθεί η απολογία του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ, κατά την οποία υποστήριξε ότι ήταν «η κακιά στιγμή», καθώς ο ίδιος δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει διαδηλωτές. Η Αγγελική Κουτσουμπού, στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), αμέσως μετά το χτύπημα που δέχθηκε κατά τη διαδήλωση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπρόσθιων αριστερών πλευρών». Αντ. Ξ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ