Έντυπη Έκδοση

Εκ νέου στο εδώλιο για δύο κακουργήματα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης καλείται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, να λογοδοτήσει για άλλα δύο κακουργήματα, μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Η πρώτη από τις δύο δίκες είχε προσδιοριστεί για να εκδικαστεί χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά μετατέθηκε για σήμερα και οδεύει προς αναβολή.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήδη εκτίει 12ετή κάθειρξη για συνέργεια στην υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήδη εκτίει 12ετή κάθειρξη για συνέργεια στην υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήδη εκτίει 12ετή κάθειρξη με απόφαση του δευτεροβάθμιου Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ. Επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση 259.791 ευρώ που κατείχε σε κοινό λογαριασμό με τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, στην Τράπεζα Κύπρου, από το 1999 έως το 2006.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επικαλείται λόγους αναβολής καθώς δεν κατέστη αμετάκλητη η κύρια πράξη -της υπεξαίρεσης-, κι όταν καθαρογραφεί η απόφαση σκοπεύει να υποβάλει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτή η δίκη θα μπορούσε να αναβληθεί και λόγω της επέμβασης αγγειοπλαστικής (μπαλονάκι), στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τον προηγούμενο μήνα. Μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, επιμένει ότι είναι αθώος.

Για τις 17 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με την «παγία προκαταβολή» του Δήμου Θεσσαλονίκης - του ειδικού λογαριασμού για την κάλυψη καθημερινών εξόδων που παρουσίασε έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. Συνολικά κατηγορούνται 17 στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Β. ΠΑΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διαφθορά
Θεσσαλονίκη
Δικαστικό ρεπορτάζ