Έντυπη Έκδοση

«Καμπάνα» 100.000 ευρώ στο Μακεδονία TV

Δεν γλίτωσε το «Μπρούσκο», απορρίφθηκε η ένσταση Κορτώ

Πρόστιμα, συστάσεις και ξανά πρόστιμα. Πλήθος ΜΜΕ δεν ξέφυγαν ούτε χθες από την μέγγενη του ΕΣΡ, ενώ εκείνος που δεν δικαιώθηκε ήταν ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ο οποίος αν και ζήτησε μέσω του δικηγόρου του υψηλότερη των 3.000 ευρώ τιμωρία στο Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια εις βάρος του στον ραδιοφωνικό ALPHA, η ένσταση του τελικά απορρίφθηκε.

Εχουμε και λέμε λοιπόν. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε κατ' αρχάς τσιμπημένο πρόστιμο 50.000 συν 50.000 ευρώ (σύνολο 100.000) στο Μακεδονία TV για παράνομη προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Quiz Make-R» (για τις μεταδόσεις του στις 30-31/8/14 και στις 21/7/14). Επίσης στο ίδιο κανάλι επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Δυνατά και ελληνικά» στις 3/7/13, καθώς επίσης και σύσταση για λάθος σήμανση στη σειρά «Sex and the City» στις 4/12/13.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε όμως και στο Star Channel για την προβολή τυχερού παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Live-u» της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, καθώς η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θεώρησε πως αν και το παιχνίδι δεν ήταν τυχερή, δεν υπήρχε επαρκής εξήγηση για τους όρους διεξαγωγής του.

Από την τσιμπίδα του ΕΣΡ δεν ξέφυγε χθες ούτε ο ΑΝΤ1 που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ για προβολή ερωτικών σκηνών στην καθημερινή σειρά «Μπρούσκο», που προβλήθηκε στις 19.00 το απόγευμα στις 28/10/13. Ακόμη πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε η Ανεξάρτητη αρχή στο Channel 9 για έλλειψη δελτίων ειδήσεων παρόλο που ο σταθμός είναι χαρακτηρισμένος ως ενημερωτικός αλλά και για συγκεκαλυμένη διαφήμιση σε εκπομπή όπου υπήρχε παράνομη τοποθέτηση προϊόντων, χωρίς την ανάλογη προειδοποίηση.

Κατά τα λοιπά πρόστιμα από 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου στις 2/12/13, στο Radio Sfera για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στο Mad Radio Νομού Αττικής για παράβαση του νόμου περί χορηγιών, αλλά και στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm Νομού Αττικής για παράνομη χορηγία. Επίσης στο TRT Radio Νομού Λαρίσης για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων,.

Συστάσεις τώρα επέβαλλε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 για λάθος σήμανση στην εκπομπή «Καρντάσιανς», στο STAR Channel για λάθος σήμανση στη σειρά «The Secret Circle», στο TV 4 νομού Δωδεκανήσου για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δίκη» στις 21/1/13 έπειτα από καταγγελία του διαιτητή Ηλία Χατζή για αναφορά στο όνομα του χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να πει την άποψη του και στον Alpha για σχόλιο της παρουσιάστριας Αννίτας Πάνια ότι «θα ανοίξει μαγαζί που θα πουλάει ανθρώπους». Επίσης σύσταση πήρε ο ραδιοφωνικός σταθμός Επικοινωνία Νομού Αττικής για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος,

Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στους σταθμούς Eros Music νομού Ηρακλείου, Dizi Νομού Λασιθίου, Welcome Padio νομού Ηρακλείου και Ράδιο Θαλασσόλυκος Νομού Εβρου.

Οσον αφορά στην υπόθεση Κορτώ, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει μέσω του δικηγόρου του ο συγγραφέας, με το σκεπτικό ότι ο Αύγουστος Κορτώ δεν είχε έννομο συμφέρον από το ύψος του προστίμου. Ντ. Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές