Έντυπη Έκδοση

ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Σπείρα έστηνε εικονικούς γάμους, αναγνώριζε παιδιά εκτός γάμου

Εικονικούς γάμους αλλοδαπών με Ελληνες υπηκόους, αλλά και εικονικές αναγωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, αναλάμβανε ελληνοαφρικανική σπείρα, που εξαρθρώθηκε χθες στην περιοχή της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με τα πρώρα στοιχεία, τα μέλη της σπείρας είχαν τελέσει στην Αμαλιάδα το τελευταίο εξάμηνο πέντε εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών και δύο εικονικούς γάμους.

Στα χέρια των Αρχών έπεσαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα ένας Ελληνας 32 χρόνων, τέσσερις Ελληνίδες ηλικίας 31, 30, 22 και 20 ετών, δύο υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η αρχηγός της σπείρας. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας 34χρονος Ελληνας και τρεις ακόμα υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει η Αστυνομία.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η 45χρονη Νιγηριανή σε συνεργασία με τους δύο συλληφθέντες ομοεθνείς της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο 32χρονος και η 30χρονη φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν ως πατέρα του παιδιού τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής που έφθανε τα 500 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τρεις συλληφθείσες, ηλικίας 31, 22 και 20 ετών, τελούσαν σύμφωνα με την Αστυνομία εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, με αλλοδαπούς υπηκόους. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ