Έντυπη Έκδοση

«Εσπασε» διεθνές κύκλωμα κόκας

230 κιλά κοκαΐνης στη Βούλα * Συνελήφθησαν ένας Μεξικανός, ένας Κολομβιανός και ένας Ελληνας

Περισσότερα από 16.000.000 ευρώ θα κέρδιζαν από τη λιανική πώληση και έπειτα από προσμείξεις οι αγοραστές των 230 κιλά κοκαΐνης, που εντοπίστηκαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, των Αμερικανών συναδέλφων τους της DEA και στελέχη του ΣΔΟΕ, σε διαμέρισμα στη Βούλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, έχουν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και εξετάζονται ένας Ελληνας, περίπου 50 ετών με καταγωγή από την Καλαμάτα, ένας 25χρονος Μεξικανός και έναν 60χρονος από την Κολομβία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μεξικανός ήταν ο προμηθευτής και ο Ελληνας και ο Κολομβιανός οι αγοραστές, που θα διακινούσαν την κοκαΐνη στα σαλόνια της αθηναϊκής κοινωνίας. Τα ναρκωτικά έφτασαν στην Ελλάδα από την περιοχή του Παναμά μέσα σε βαλίτσες, σε κοντέινερ που μετέφερε φρούτα. Οι τρεις άνδρες φέρονται να συναντήθηκαν σε μαγαζί των νοτίων προαστίων, το οποίο παρακολουθούσαν εδώ και μέρες οι αστυνομικοί και να έκλεισαν τη συμφωνία.

Στον Μεξικανό αποδίδεται από τις αρχές ο ρόλος του υπαρχηγού διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης. Ωστόσο, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία που θα διαφωτίσουν την υπόθεση.

Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονταν σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς μεταξύ άλλων ερευνάται αν η συγκεκριμένη ποσότητα -αξίας 8.000.000 ευρώ στη χονδρική- σχετίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο με τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης το 2013, σε Αθήνα και Ρόδο.

Α.Κ.ΜΩΡΟΥ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εμπόριο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
ΣΔΟΕ