Έντυπη Έκδοση

Την ημέρα των εκλογών το υπουργείο όρισε συνεδρίαση

Ενταση επικρατεί και στις σχέσεις του υπουργείου Παιδείας με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Αιτία στάθηκε η ημερομηνία συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), που ορίστηκε για σήμερα. Ομως σήμερα διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλία.

Η ΔΟΕ είχε ενημερώσει πριν από πολλές μέρες ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η μόνη κατά την οποία δεν μπορεί να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λόγω των εκλογών. Η επισήμανσή της όμως δεν εισακούστηκε και οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν η συνεδρίαση του ΕΣΥΠ να μεταφερθεί για την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα. Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο δεν απάντησε στο αίτημά τους. Μέχρι χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις της ΔΟΕ για το αν τελικά θα συμμετέχει στη συνεδρίαση -έστω και υπό όρους- ή αν θα απέχει.

Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε διεύρυνση της αναταραχής στο χώρο της παιδείας. Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του από την άκαμπτη στάση του υπουργείου, την οποία θεωρεί απαράδεκτη, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. «Αμέσως μετά τις εκλογές θα συγκληθεί η γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Προς το παρόν θα συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 29 Νοεμβρίου».

Γ. ΠΑΓ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Υπουργείο Παιδείας