Έντυπη Έκδοση

Νομοθετική ρύθμιση για τη βία...

Σε νομοθετική ρύθμιση παραπέμπει το ζήτημα της διογκούμενης βίας στα γήπεδα το υπουργείο Αθλητισμού. Το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός στη Βουλή, γνωστοποιώντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση εντός του Νοεμβρίου.

«Η βούλησή μας είναι να βρούμε ένα κοινό πεδίο δράσης για να αντιμετωπίσουμε ριζικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα» δήλωσε ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «οποιοδήποτε θεσμικό πλαίσιο δεν θα αποδώσει αν εμπράκτως εμείς δεν έχουμε την προσήλωσή μας στο στόχο να ξεριζώσουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις σχέσεις διαπλοκής που διέπουν την οικονομική και πολιτική εξουσία με το ποδόσφαιρο.

«Δεν μπορούμε να μην συζητάμε για την περίπτωση Μελισσανίδη ή για την περίπτωση Μαρινάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να μη μιλάμε για τις όζουσες συνομιλίες και για το ότι οι ίδιοι οι παράγοντες τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής».

Την ριζική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα ζήτησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για «οργανωμένη βία» και «μαφιόζικα χτυπήματα σε παίκτες και διαιτητές και απειλές».

«Μιλάμε για υπόκοσμο, οργανωμένο έγκλημα και ορισμένες ομάδες με ακραίες απόψεις που εισχωρούν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Απαισιόδοξος για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας σχολιάζοντας ότι επαναλαμβάνονται μονότονα οι ίδιες ευχές για να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, αλλά «η κατάσταση συντηρείται και επιδεινώνεται». Εστίασε το πρόβλημα στο γεγονός ότι «υπάρχουν σχέσεις των ομάδων με πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά στελέχη».

Τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα, συσχέτισε ευθέως με την γενικότερη βία που επικρατεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. «Δεν είναι αθλητική βία, είναι παρελκόμενο μιας γενικότερης βίας που έχει να κάνει με την εφαρμογή των νόμων, την παιδεία και τον πολιτισμό και όχι τα μνημόνια και τον καπιταλισμό» είπε ο κ. Ψαριανός.

Η Φωτεινή Πιπιλή (Ν.Δ.) ζήτησε την αλλαγή στη δομή των οργανωμένων συνδέσμων και την διακοπή των σχέσεων με τις διοικήσεις των ομάδων. Πρότεινε όσοι ανήλικοι χούλιγκανς συλλαμβάνονται για πρώτη φορά να βοηθούν το Δήμο Αθηναίων στα συσσίτια που προσφέρει σε άστεγους, ενώ αν υπάρχει υποτροπή να καθαρίζουν το σχολείο που φοιτούν για δύο μήνες.

Τέλος ο Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε την εφαρμογή του Θατσερικού μοντέλου (αποκλεισμός ομάδων από αθλητικές διοργανώσεις).

Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νομοσχέδια
Αθλητισμός
Υπουργείο Αθλητισμού
Αθλητική βία
Βουλή