Έντυπη Έκδοση

«Χορεύοντας» με τους εκδότες στην Ηλεία

Το κρατικό χρήμα, οι διορισμοί και τα ερωτήματα που δημιουργούνται

Εκτεθειμένη πολιτικά και ηθικά απέναντι στους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι η βουλευτής του κόμματος στην Ηλεία Εφη Σαλτάρη, μετά τις πρόσφατες δημόσιες αποκαλύψεις του νέου προέδρου-εκδότη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδα Βαρουξή, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού ΟΡΤ που ανήκει στον ίδιον.

Ο εκδότης-επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι πριν αναλάβει το νέο του πόστο, επισκέφθηκε στην Αμαλιάδα στο πολιτικό της γραφείο την κ. Σαλτάρη με σκοπό να την ενημερώσει και πάρει την άποψή της για τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου που προοριζόταν γι' αυτόν.

Κι εκεί -όπως είπε- δεν υπήρξε κάποια αντίδραση ή προσπάθεια αποτροπής από τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία όπως ανέφερε στη συνέχεια έχει μια πολύ καλή συνεργασία.

Η συνέντευξη του εκδότη: https://www.youtube.com/watch?v=Τ3vR-nZvgoE (Στο 42.30 λεπτό αναφέρεται στη συνάντησή του με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Σαλτάρη)

Στο ίδιο βίντεο ο Ηλείος εκδότης υπεραμύνθηκε του ηθικού ζητήματος της τοποθέτησής του, φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Ψυχάρη όταν έγινε διοικητής του Αγίου Ορους!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία εκτίθεται πολιτικά και ηθικά από τα λεγόμενα του τοπικού εκδότη - επιχειρηματία, εταιρεία του οποίου (ανήκει στον ίδιο Ομιλο) εμφανίζεται να προμηθεύει με απευθείας αναθέσεις ακόμη και το ίδιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου στο οποίο τοποθετήθηκε προ ημερών ως πρόεδρος.

Η κ. Σαλτάρη θα πρέπει να διευκρινίσει στους ψηφοφόρους της στην Ηλεία αν πράγματι, πριν απ' την προκλητική τοποθέτηση ως προέδρου στο ΝΠΔΔ του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου του εκδότη - επιχειρηματία, την επισκέφθηκε αυτός όντως στο γραφείο της και εξασφάλισε τη συγκατάθεσή της.

Επίσης, πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί ο εκδότης- επιχειρηματίας όταν λέει ότι έχει μια πολύ καλή συνεργασία μαζί της.

Θυμίζουμε στην κ. Σαλτάρη ότι στις 25 Ιουλίου 2013 το περιοδικό της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας του Κώστα Βαξεβάνη (Τεύχος 33) είχε αποκαλύψει με ντοκουμέντα, μεταξύ άλλων, ότι οι τοπικές εφημερίδες «Πρώτη» και «Πατρίς» της Ηλείας (η τελευταία ανήκει στον νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου) σχετίζονται με μια σειρά από εταιρείες οι οποίες λαμβάνουν ζεστό κρατικό χρήμα από εκείνους που θεωρητικά έπρεπε να ελέγχουν και να ασκούν κριτική.

Είχε αποκαλυφθεί ότι μια σειρά από εταιρείες που σχετίζονται άμεσα με τους εκδότες, τους συνεργάτες τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα «αρμέγουν» επί σειρά ετών «ζεστό» χρήμα, ακόμα και με απευθείας αναθέσεις, από τους δήμους της Ηλείας, τους ΟΤΑ, τα νοσοκομεία και γενικώς από όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η οποιαδήποτε συναλλαγή ή σιωπηρή ανοχή με τους εκδότες-επιχειρηματίες που λαμβάνουν θέσεις-κλειδιά σε ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, συμπεριλαμβάνεται άραγε στο μελλοντικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Εκεί στην Κουμουνδούρου υπάρχει κάποιος να μας απαντήσει;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Διαφθορά