Έντυπη Έκδοση

Οι επικίνδυνες παρενέργειες του ΠΑΣΟΚ

** Από άρθρο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη στην «Αυγή» (4/11/2014)

«Εγεννήθη παρ' ημίν Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Τρεις λέξεις, τρία ψέματα, θα έλεγε, αν ζούσε, ο Καστοριάδης. Ούτε Δημοκρατική, ούτε Προοδευτική, ούτε Παράταξη είναι το γέννημα του Βενιζέλου. Σιγά μην είναι δημοκράτες αυτοί που κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικόυ Περιεχομένου, οι ολετήρες της ΕΡΤ, οι δάρτες και οι ψεκαστές των διαδηλωτών.

 Σιγά μην είναι προοδευτικοί αυτοί που άνοιξαν την πόρτα στο ΔΝΤ, αυτοί που έκοψαν μέχρι και τα επιδόματα των αναπήρων, οι συγκυβερνήτες του Καρατζαφέρη, του Σαμαρά, του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη. Σιγά μην είναι παράταξη ο Βαγγέλης και οι φίλοι του, που δεν θέλει να τους δει στα μάτια του το μισό ΠΑΣΟΚ. Οι παρατάξεις συνήθως διευρύνουν, ετούτη εδώ θα συρρικνώσει μέχρι εξαφανίσεως.

Πώς θα το πούνε το νέο μόρφωμα; Θα το πούνε ΔΗΠΡΟΠΑΡ, ωραίο είναι, σαν φάρμακο ακούγεται, Πεπτονάρ, Μπακτρομπάν, Γκουκοφάζ, Πρωκτοσιντίλ. Φάρμακο είναι η Δημοκρατική Παράταξη και μάλιστα γενόσημο. Είναι η δραστική ουσία ΠΑΣΟΚ, μαζί με δευτερεύουσες ουσίες καταλύτες. Σαν τη δραστική ουσία παρακεταμόλη, που από μόνη της φτιάχνει το Ντεπόν και μαζί με την καφεΐνη φτιάχνει το Παναντόλ, που είναι ταμάμ για τον πονοκέφαλο. (...)

Είτε ΕΛΙΑ λέγονται είτε ΔΗΠΡΟΠΑΡ λέγονται για λύπηση είναι οι πασόκοι. Μαζεύτηκαν δυο μέρες στην "Αθηναΐδα" για να φτιάξουν, υποτίθεται, το νέο, το μεγάλο, το ρηξικέλευθο κι αυτοί συζήταγαν για τους 180 της προεδρικής εκλογής. Θα τους βρούμε τους 180, έλεγε ο ένας, δεν τους βρίσκουμε ούτε με την Νικολούλη, απαντούσε ο άλλος, τους έχουμε βρει και τους έχουμε βάλει στο μούσκιο, πεταγόταν ο τρίτος. Αυτή ήταν η έγνοια τους, μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνουν πρόωρες εκλογές (...)

Να προλάβουμε, κυρίως, να κλείσουμε τα ντιλ, είναι πολλά τα ντιλ που μπορείς να κλείσεις σε ένα χρόνο, Αρη. Αυτή είναι, άλλωστε, η βασική δράση της φαρμακευτικής ουσίας ΠΑΣΟΚ, κλείνει τα ντιλ με την ίδια αποτελεσματικότητα που κλείνει τις πληγές το βάλσαμο. Βάλσαμο στις ψυχές μας είσαι, Ευάγγελε, βάλσαμο στις ψυχές μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο