Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε επιφυλακή για ενδεχόμενη υπερχείλιση του Έβρου

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, η στάθμη των νερών του οποίου βρέθηκε προ ημερών πάνω από το όριο συναγερμού.

Σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις, στις 10 το πρωί, η στάθμη των υδάτων στο Πύθιο ήταν στα 4,85 μέτρα, λίγο πάνω από το όριο επιφυλακής (4,70 μέτρα) και στο Πέταλο στα 5,70 μέτρα, (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα).
 
"Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα. Υπάρχει συντονισμός όλων των υπηρεσιών", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς επισημαίνοντας με την ευκαιρία ότι "οι υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωπες, σχετικά πρόωρα, με το φαινόμενο της αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο". Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό την προεδρία του κ. Πέτροβιτς, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Στο πλαίσιο της πρόληψης ζητήθηκε για ακόμη μια φορά από τους Δήμους, να ολοκληρώσουν τα σχέδια εκκένωσης οικισμών - πόλεων και να τα καταθέσουν έγκαιρα στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα