Ηλεκτρονική Έκδοση

Αίγυπτος: Δεκαοκτώ νεκροί από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με βυτιοφόρο

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα ύστερα από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρία άλλα οχήματα στο Δέλτα του Νείλου, κοντά στην πόλη Νταμανχούρ, 160 χλμ. βόρεια του Καίρου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ανάμεσα στα οχήματα που συγκρούσθηκαν ήταν και ένα βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους στο Διαδίκτυο, εικονίζουν το σχολικό λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες και αργότερα απανθρακωμένο, φανερώνοντας ότι πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν επίσης από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, συμφωνα με την αστυνομία και τους γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκαν. Ενώ οι γιατροί δεν ήταν αμέσως σε θέση να διακρίνουν πόσοι απ' τους νεκρούς ήταν παιδιά εξαιτίας καθώς τα σώματά τους ήταν πλήρως απανθρακωμένα.  

"Η σύγκρουση οφείλεται σε ντεραπάρισμα του σχολικού λεωφορείου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή", δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπεχέιρα, Μουσταφά Χαντούντ στην αιγυπτιακή τηλεόραση.

Το σημερινό δυστύχημα συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε σύγκρουση λεωφορείου στη νότια Αίγυπτο.

Νewsroom Enet με πληροφορίες από AMΠΕ, Reuters, Daily Star

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αίγυπτος