Ηλεκτρονική Έκδοση

Στέλνει στρατό το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία

Παραβίαση της εκεχειρίας, λένε οι ρωσόφωνοι

Ρωσόφωνοι αυτονομιστές ηγέτες κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές αρχές για υπονόμευση των ειρηνευτικών προσπαθειών με την απόφασή τους να αναστείλουν νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι ανατολικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών διέπονται από ειδικό καθεστώς. Το Κίεβο αποφάσισε την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις που ήδη έχει στα ανατολικά.

Οι αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι η απόφαση αυτή παραβιάζει πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε κατά τις συνομιλίες της 5ης Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, βάσει του οποίου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, το Κίεβο δεν θεωρεί πλέον ότι δεσμεύεται από την απόφαση να παραχωρήσει «ειδικό καθεστώς» στις δύο εμπόλεμες περιφέρειες στην ανατολική Ουκρανία.  Στη συνεδρίαση επίσης με το επιτελείο ασφάλειας και άμυνας αποφασίστηκε η αποστολή ενισχύσεων στις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

newsroom enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία