Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν είδε το χαστούκι του ελεγκτή η ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Άνεργη είχε καταγγείλει ελεγκτή ότι τη χαστούκισε επειδή δεν είχε εισιτήριο

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που πραγματοποίησε η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. ύστερα από καταγγελία άνεργης νεαρής κοπέλας η οποία ανέφερε ότι ελεγκτής την χαστούκισε επειδή δεν είχε εισιτήριο. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι «το μόνο που φαίνεται στο βίντεο είναι η λογομαχία της κοπέλας με τον ελεγκτή. Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και κάλεσε την αστυνομία».

Το περιστατικό το οποίο κατήγγειλε η Σμάρω Κοκκόση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο σταθμό της Ομόνοιας και ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από την ανάρτηση που έκανε στον φοιτητικό ιστότοπο, mystudentpass.

Όπως αναφέρει η ίδια περιγράφοντας το περιστατικό, "με σταμάτησε ο ένας από τους πολλούς ελεγκτές και μου ζήτησε το εισιτήριο μου. Του έλεγα ότι είμαι άνεργη, αλλά ζητούσα κατανόηση από έναν τοίχο. Παρόλη την ευγένειά μου, μου είπε φωνάζοντας «Δεν έχεις να πας πουθενά, αν δε μας δώσεις τα στοιχεία σου». Αρνήθηκα! Αρνήθηκα γιατί με τρόμαξε το ποσό των 36ευρώ. Αν είχα 36ευρώ, θα έβγαζα κάρτα. Αρνούμενη, του είπα ότι γνωρίζω τα δικαιώματά μου, δεν είμαι υποχρεωμένη να περιμένω την αστυνομία που κάλεσε, κι ότι έχω κλειστοφοβία. Το ύφος του τόσο ειρωνικό και χλευαστικό. «Κλειστοφοβία; Τίποτα δεν έχεις» κι άρχισε να με σπρώχνει για να μη φύγω, στην επιχείρηση διαφυγής μου. Κι όταν λέω για διαφυγή δεν εννοώ τρέξιμο απλά περπατούσα προς την έξοδο λέγοντας του «Αφήστε με να φύγω».  Ανέβηκα στις κυλιόμενες, αυτός ήρθε μπροστά μου, συνέχιζε να με σπρώχνει και μου είπε «Δε θα σου περάσει μωρή ηλίθια» και μου χάρισε απλόχερα ένα χαστούκι. Το αριστερό μου σαγόνι για μία ώρα είχε τον πόνο που μου έδωσε αυτός. Πριν βγω στην έξοδο, ήρθε ο αστυνομικός που κάλεσαν και μου είπε να τον ακολουθήσω σε ένα γραφείο που έχουν εκεί στο σταθμό, όπως και έκανα. Η πρώτη μου κουβέντα στον αστυνομικό ήταν ότι με χαστούκισε και ο ελεγκτής είπε «Για να δω μελανιά; Τίποτα δεν έχεις». Πήρε τα στοιχεία μου, καταγράφηκε η κλήση και ο ελεγκτής με κατηγόρησε, ενώπιον του αστυνομικού ότι μπαίνω, συνεχώς, χωρίς εισιτήριο, ότι με γράφουν και τη γλιτώνω, αλλά αυτή τη φορά δεν τη γλίτωσα. Κατηγορίες που δεν ισχύουν, αβάσιμες και αναπόδεικτες".

Το θέμα πήρε σημαντικές διαστάσεις ενώ νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της εταιρείας Ν. Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega, ανέφερε, ότι "με ευαισθησία ελέγχουμε το γεγονός. Διερευνούμε όλη την υπόθεση, παρακολουθούμε το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας (…) και όταν ολοκληρώσουμε την έρευνα μας θα βγούμε να ανακοινώσουμε τι έχει συμβεί».

Νewsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)