Ηλεκτρονική Έκδοση

Νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε Όρεγκον και Κολούμπια

Αναμονή για τα αποτελέσματα στην Αλάσκα

Η χρήση μαριχουάνας σε ενήλικες εγκρίθηκε χθες σε δύο από τις τρεις αμερικανικές πολιτείες που ψήφιζαν σχετικά με το ζήτημα, παράλληλα με τις ενδιάμεσες εκλογές.

Η "Πρωτοβουλία 71" όπως ονομάζεται εγκρίθηκε με 65% στην Περιφέρεια της Κολούμπια ενώ αντίστοιχα οι ψηφοφόροι στο Όρεγκον ψήφισαν "ναι" σε ποσοστό 54%. Παράλληλα, αναμένονται να αποτελέσματα για την ανάλογη κάλπη στην Αλάσκα με το "ναι" μέχρι στιγμής να υπερισχύει.
Η Κολούμπια και το Όρεγκον έρχονται να προστεθούν στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Κολοράντο που ήδη έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση.
«Είναι μία καταπληκτική ημέρα για να σταματήσει στην Περιφέρεια της Κολούμπια ο πόλεμος των ναρκωτικών, κινητήρια δύναμη του οποίου είναι η μαριχουάνα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Μάλικ Μπέρνετ από την "Πρωτοβουλίας 71",
Στον αντίποδα, ο Κέβιν Σάμπετ, από το στρατόπεδο του "όχι", δήλωσε ότι «η ήττα στην Ουάσιγκτον δεν αποτελεί έκπληξη, είναι όμως απογοητευτική», ενώ τόνισε ότι υπάρχουν  αρκετά στάδια μέχρι την μετατροπή της απόφαση σε νόμο, αναφέροντας ότι «θα κινητοποιηθούμε με στόχο τη μη εμπορική διάθεση της μαριχουάνας στην Περιφέρεια της Κολούμπια».

Νewsroom Enet με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ