Ηλεκτρονική Έκδοση

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

Αγωνιστικό ραντεβού στο Ραδιομέγαρο - ενάντια στο «μαύρο»

Καθολική απαίτηση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ - τώρα

Κινητικότητα στα συνδικάτα με αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ, που διοργανώνουν η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της ελεύθερης - αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ και ο συντονισμός ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες.

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την Παρασκευή, 7 Νοέμβρη 2014 και ώρα 6:00μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για τη συγκυβέρνηση η εισβολή κρίθηκε απαραίτητη αφού με κανένα άλλο τρόπο δεν κατάφερε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στις 11 Ιούνη 2013 και τις απολύσεις σχεδόν 2.700 εργαζομένων. Το Ραδιομέγαρο στο διάστημα των κινητοποιήσεων ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση ευελπιστούσε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

Οι κυβερνητικές προσδοκίες διαψεύστηκαν. Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, την ΕΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς, τα βραχέα παγκόσμια, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να παράγουν με αυτοδιαχείριση το πρόγραμμα – δίνοντας φωνή σ’ όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα των δυνάμεων του μιντιακού συστήματος.

Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η Κυβέρνηση με την εισβολή. Να περάσει την πολιτική των μαζικών απολύσεων τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Αλλά και να δημιουργήσει μηχανισμούς προπαγάνδας της μνημονιακής της πολιτικής.

Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η Κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, συνεχίζει όμως τη βάρβαρη επίθεσή της στο λαό, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέχρι την τελική τους δικαίωση, η οποία θα αποτελέσει μια σημαντική νίκη για όλους τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα που καταπατήθηκαν και σε αυτή την περίπτωση.

Απαιτούμε:
• Να ξανανοίξει η ΕΡΤ!
• Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις δουλειές τους!
• Να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που διμοιρίες των ΜΑΤ εισήλθαν βιαίως στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, περίπου στις 4.30 το πρωί, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του. Παρά τη βίαιη κατάληψη του κτηρίου, το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ όχι μόνο παραμένει ακλόνητο, αλλά δυναμώνει όλο και περισσότερο, όσο η αδιαλλαξία των κυβερνώντων συνεχίζεται, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Καλεί όλες τις Ενώσεις – μέλη της να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη στο Ραδιομέγαρο και συγχρόνως απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ένας αγώνας που δίνεται από όλους, γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ μας αφορά ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ

ΕΚΑ: Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζομένους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό παρόν στο πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6 μ.μ. έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Στις 7 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ και η κυβέρνηση «έριξε» μαύρο στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων αλλά και στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που κρατάει 17 μήνες, παρά την κούραση, την έλλειψη χρημάτων και τον «πόλεμο» εναντίον τους που καλά κρατεί. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συμμετέχει στο συλλαλητήριο στην ΕΡΤ

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή των ΜΑΤ. Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Βούρκο στις 4:30 το απόγευμα. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

 85η Μοτοπορεία Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας (Αττική) στην ΕΡΤ - 7 Νοέμβρη

Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν την Παρασκευή 07/11/2014 την 85η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής. Στις 7 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ. Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που κρατάει 17 μήνες, παρά την κούραση, την έλλειψη χρημάτων και τον «πόλεμο» εναντίον τους που καλά κρατεί.

Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ - ΝΕΡΙΤ.

Θα συγκεντρωθούμε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στην Ερμού (Σύνταγμα) στις 18:00 και θα αναχωρήσουμε στις 18:30 για το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να τους ενισχύσουμε με την παρουσία μας. Είναι απαραίτητο όλοι μας να έχουμε μαζί μας άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και κράνη (στο κεφάλι όχι στον αγκώνα). Ότι δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε σε έναν τυπικό έλεγχο.

Θεσσαλονίκη: 7 Νοέμβρη 2014 - Έναν χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 7 Νοέμβρη, έναν χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα Εκπέμπουμε σήμα αλληλεγγύης και συνέχισης του αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και αλληλέγγυους της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3.

Ενώνουμε τη φωνή μας! Με απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, πραγματοποιούμε συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (οδός Αγ. Δημητρίου) στη Θεσσαλονίκη. Η νίκη είναι κοντά! Όχι γιατί μας περιμένει αλλά γιατί ΕΜΕΙΣ βαδίζουμε προς αυτήν! VENCEREMOS! ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΤ3.

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Όλοι στο συλλαλητήριο της 7/11 στο Ραδιομέγαρο

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη, 4/11/14, αποφάσισε και πάλι ότι στηρίζει τον αγώνα των 17 μηνών των εργαζομένων στην ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και ότι συμμετέχει στο συλλαλητήριο που καλεί η ΠΡΟΣΠΕΡΤ και οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου 2014, στις 6μμ, στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για την συγκυβέρνηση η εισβολή ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Ούτε η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα της ΕΡΤ. Το ραδιομέγαρο ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε. Διαψεύστηκαν.

Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen, την ΕΤ3, και τους περιφερειακούς σταθμούς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε πολύ καθαρά τι επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων και ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει «το έκτρωμά» της να λειτουργήσει ουσιαστικά, ενώ αντίθετα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6μμ στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Στηρίζουμε τον αγώνα των 17 μηνών, και απαιτούμε: ·Nα ξανανοίξει τώρα η ΕΡΤ - Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω στις δουλειές τους - Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με έλεγχο των εργαζόμενων.

Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής που καλούν ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 6μμ.

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για την συγκυβέρνηση η εισβολή ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στις 11 Ιούνη και τις απολύσεις σχεδόν 2.700 εργαζομένων. Ούτε η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα αυτό. Το Ραδιομέγαρο στο διάστημα των κινητοποιήσεων ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

     Διαψεύστηκαν. Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, την ΕΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς, τα βραχέα παγκόσμια, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να παράγουν με αυτοδιαχείριση το πρόγραμμα - δίνοντας φωνή σ’ όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα των δυνάμεων του συστήματος μέσω της ΔΤ και τώρα της ΝΕΡΙΤ.

     Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Να περάσει την πολιτική των μαζικών απολύσεων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα (όπου ετοιμάζουν πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, μπλοκάρισμα απεργιών, χτύπημα στο συνδικαλισμό). Αλλά και δημιουργία μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής,  ενός πανηγυριού ημετέρων και προβολής των αφεντικών τους ντόπιων και ξένων, λιβάνισμα στο πλιάτσικο του δημόσιου και στη φτωχοποίηση του λαού. Ξεφτιλίστηκαν ακόμη και με τις διαδοχικές παραιτήσεις κι αυτών των διορισμένων στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

     Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, συνεχίζει όμως τη βάρβαρη επίθεσή της στο λαό για λογαριασμό της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα. Τον αγώνα αυτό το Σωματείο μας στήριξε και στηρίζει σε όλες τις φάσεις και θα στηρίξει μέχρι την τελική δικαίωση η οποία θα είναι μια σημαντική νίκη για όλους τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα που ποδοπατήθηκαν και στην περίπτωση αυτή.

     Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6μμ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή με το πανό του Σωματείου μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ.

    Καλούμε στο ξέσπασμα, τη διεύρυνση και το συντονισμό των εστιών αντίστασης που εκδηλώνονται σ’ όλους τους χώρους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  

     

Στηρίζουμε τον αγώνα των 17 μηνών και απαιτούμε:

•    Nα ξανανοίξει η ΕΡΤ!

•    Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πίσω στις δουλειές τους!

•    Να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία!

•    Το δικαίωμα στη δουλειά και οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν παζαρεύονται!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ !

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη βίαιη και επεισοδιακή κατάληψη αξημέρωτα, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους) να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά ηχηρό παρών στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοεμβρίου στο Ραδιομέγαρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί στο συλλαλητήριο όλους τους δημοκράτες και τους αλληλέγγυους πολίτες, που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή το «μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η συγκυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013 και στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, στηρίζοντας τον αγώνα τους για αντικειμενική και ελεύθερη Ενημέρωση, με το ertopen, την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις Συντακτών και τις άλλες Ενώσεις του κλάδου, όλες τις Ομοσπονδίες εργαζομένων και τα συνδικάτα, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για το συλλαλητήριο, ενώνοντας τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΤΩΡΑ!

Είναι αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ