Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια

Αντιδράσεις για την τροπολογία επειδή δεν συζητείται και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ απ' την Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου θα συζητηθεί η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από την άρνηση του προέδρου της Επιτροπής, Κυριάκου Βιρβιδάκη, να κάνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητηθεί η τροπολογία σε κοινή συνεδρίαση με την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η υπουργική τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, και κατά συνέπεια δεν μπορεί να συζητηθεί στην Επιτροπή. Ανέφερε ακόμη ότι μία Επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίσει να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση με μία άλλη Επιτροπή και ότι το σχετικό αίτημα πρέπει να υποβληθεί στον πρόεδρο της Βουλής και να αποφασιστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων.

Κατά της διαδικασίας συζήτησης της τροπολογίας στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τον Παναγιώτη Ρήγα να εγείρει μεν αντιδράσεις αλλά να στηλιτεύει τη «συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια διαδικαστική διαφωνία».

«Σε όποιο νομοσχέδιο φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και ανακουφίζει την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν ψηφίζει (δόσεις για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία), είτε αποχωρεί («κούρεμα»  κόκκινων δανείων).Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του Ελληνικού λαού!» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
 
Σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης τόνισε ότι "η τροπολογία που κατατέθηκε από τον κ. Δένδια σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μια πλήρως αποτυχημένη απόπειρα ρύθμισης του προβλήματος προς όφελος των τραπεζών".
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση κατατέθηκε τη Δευτέρα, εκπρόθεσμα, ως τροπολογία και όχι ως νομοσχέδιο σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ψηφίσματα/Τροπολογίες
Βουλή
Δάνεια
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Ψεκάστε - σκουπίστε τα «κόκκινα» δάνεια