Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποφυλακίστηκε η οικογένεια Ψωμιάδη

Μετά τη συμφωνία για αποζημίωση των ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ CAPITAL

Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, που είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον περασμένο Δεκέμβριο για νομιμοποίηση εσόδων προερχομένων από απάτη, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Την έξοδο από τη φυλακή έφερε η συμφωνία παραχώρησης ακινήτων τους προς αποζημίωση περίπου 400 ομολογιούχων.

Οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν με τον συνήγορο σχεδόν 400 ομολογιούχων (οι οποίοι έχουν από καιρό προσημειώσει ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη) ότι θα παραχωρήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να πωληθούν και να αποζημιωθούν για την ζημιά που έχουν υποστεί.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά αποκλειστικά τους ομολογιούχους που εκπροσωπούνται από το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου προς τους οποίους και παραχωρούνται τα ακίνητα. 

Κατά την κρίση του ανακριτή που διέταξε την άρση της προσωρινής κράτησης των τριών μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, με την εν λόγω συμφωνία οι κατηγορούμενοι έδειξαν εμπράκτως τη διάθεσή τους να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους σε βάρος των αντιδίκων τους.

Ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Παράλληλα παραμένει και υπό προσωρινή κράτηση για σκέλη της υπόθεσης της ΑΣΠΙΣ.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΣΠΙΣ Πρόνοια
Δικαστικό ρεπορτάζ