Ηλεκτρονική Έκδοση

Κοκαΐνη αξίας 10 εκατ. ευρώ σε κιβώτια με ανανάδες

Περισσότερα από 230 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 10 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν μέσα σε κιβώτια με ανανάδες στο λιμάνι του Πειραιά. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας Μεξικανός, ένας Καναδός και ένας Έλληνας που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης από την Κεντρική Αμερική προς την Ελλάδα και χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στο κύκλωμα, σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα μεταξύ των οποίων, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος (35χρονος υπήκοος Μεξικού) και ένα ακόμα μέλος του (36χρονος υπήκοος ΗΠΑ).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση διέθετε δομημένη ιεραρχική εσωτερική διάρθρωση, με διακριτούς– προκαθορισμένους ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις, μεταξύ των μελών της. Επίσης είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, σε σπίτια, άλλους χώρους και οχήματα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν κατασχεθεί :

- πάνω από 233 κιλά κοκαΐνης, που μεταφέρθηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μεγάλες ποσότητες ανανά, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά από τον Παναμά

- δύο καραμπίνες και μονόκαννο όπλο,

- σαράντα τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm και εκατόν είκοσι πέντε κυνηγετικά φυσίγγια,

- μεταλλική μαχαίρα τύπου «ματσέτα»,

- εννέα κινητά τηλέφωνα,

- 3.960 ευρώ, 1.643 δολάρια Η.Π.Α. και 5.920 πέσος Μεξικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη και συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενώ συμμετείχε και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Οι έρευνες συνεχίζονται.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση