Ηλεκτρονική Έκδοση

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα

Τελευταία ενημέρωση:

Δυναμικό παρών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν περίπου 4.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της Παιδείας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, τις περικοπές διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια αλλά και το face control σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

φωτο: Ορέστης Σεφέρογλου φωτο: Ορέστης Σεφέρογλου

Η πορεία των διαδηλωτών ξεκίνησε γύρω στις 2 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, οι συγκεντρωθέντες σταμάτησαν μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή.
 
Νωρίτερα, πραγματοποίησε πορεία το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωση φοιτητών και μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έκανε μια στάση στη Βουλή και διαλύθηκε στο ύψος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 
 
Πρόσκληση συμμετοχής είχε απευθύνει και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όπως και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που προχώρησε και σε στάση εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. 
 
«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους. Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ.
 
Στο μεταξύ υπό κατάληψη παραμένουν εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Παιδείας μειώθηκε ο αριθμός τους καθώς από τα στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων προκύπτει ότι τα σχολεία υπό κατάληψη ήταν σήμερα 253 από 364 προχθές και περίπου 580 την πρώτη μέρα. 
 
 

Λοβέρδος: Οι σχολές θα αποφασίζουν για εισακτέους – μετεγγραφές

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Αντίθετος με τις κινητοποιήσεις των μαθητών δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ωστόσο κράτησε αποστάσεις από την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Παράλληλα καταδίκασε κομματική νεολαία για υποκίνηση σε καταλήψεις. Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στην παιδεία. Την Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδεία
Υπουργείο Παιδείας
ΟΛΜΕ
Για το ίδιο θέμα
Λοβέρδος:«Δεν ζητήσαμε παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις»