Έντυπη Έκδοση

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

«Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία»

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης εγκαινιάζοντας την εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη μορφή του briefing.

Ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε οποιοδήποτε Συμβούλιο Αρχηγών συγκληθεί Ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε οποιοδήποτε Συμβούλιο Αρχηγών συγκληθεί Σε αυτή την ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και αργότερα απάντησε σε ερωτήσεις που κάλυψαν το σύνολο των τρεχόντων θεμάτων, από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια και την προεδρολογία έως τις ανησυχητικές εξελίξεις από την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τα εθνικά θέματα να χρησιμοποιηθούν από την κυβερνητική πλευρά προκειμένου να πολωθεί τεχνητά το κλίμα και να οξυνθούν τα φοβικά σύνδρομα στους πολίτες, ουσιαστικά δεν απέκλεισε αυτή την εξέλιξη λέγοντας «δεν το γνωρίζω, αλλά σε κάθε περίπτωση το απεύχομαι».

Επιδιώκουν ένταση

Μιλώντας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη γενική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη στρατηγική έντασης προβλέποντας ότι έτσι θα πορευτεί έως τις εκλογές.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου σημείωσε ότι «την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός μιλά για ανάγκη συναίνεσης τώρα, ζητώντας να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν ΠτΔ, αναιρεί τον εαυτό του για την επόμενη Βουλή που θα είναι και πιο αντιπροσωπευτική», και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσεγγίσει το θέμα με λογική συναίνεσης στην επόμενη Βουλή. «Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει ούτε μία μίνιμουμ επικοινωνία», σημείωσε στον απόηχο των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να βρει τους 180 βουλευτές που επιθυμεί για την εκλογή νέου ΠτΔ.

Ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των 11,5 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση και σε μία νέα επιτήρηση, επί της ουσίας σε μία νέα μνημονιακή φάση για τη χώρα. «Αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να βγούμε από την κρίση», είπε. Απέκλεισε παράλληλα οποιαδήποτε μορφή «bad bank», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ενδιάμεσος φορέας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι τελείως διαφορετικό, και παρέπεμψε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία Δημόσιας Επενδυτικής Τράπεζας.

Σχετικά με τα εξωτερικά θέματα, την Κύπρο και τις τουρκικές προκλήσεις, ο ο κ. Σκουρλέτης αφού τόνισε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να πορευτεί εν μέσω εμφυλιοπολεμικών συνθηκών με τις οποίες -όπως είπε- φλερτάρει ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε οποιοδήποτε Συμβούλιο Αρχηγών συγκληθεί, ακόμα και αν πρόκειται για εθνικά θέματα ή για χρέος χαρακτηρίζοντας ως «εθνικό» και το θέμα της οικονομίας. Διευκρίνισε όμως ότι άλλο η συναίνεση με περιεχόμενο και άλλο η συνενοχή. «Αυτή δεν θα τη βρουν σε εμάς», είπε ερωτηθείς σχετικά. Μιλώντας για την κινητικότητα που παρατηρείται στο Αιγαίο, συνέστησε ψυχραιμία και ωριμότητα στα ζητήματα που σχετίζονται με τις γειτονικές χώρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ