Έντυπη Έκδοση

Πενθήμερη απεργία στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων ξεκίνησαν χθες μια πενθήμερη απεργία, την πιο μακρά εδώ και 20 χρόνια, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και επικρίσεις τόσο από την επιχειρηματική κοινότητα, όσο και από τους πολιτικούς.Το συνδικάτο GDL των μηχανοδηγών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προκηρύσσει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, για έκτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά επέλεξε να καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στις σιδηροδρομικές μεταφορές, ξεκινώντας πενθήμερη απεργία στα εμπορευματικά δρομολόγια.

Η απεργία πραγματοποιείται την ώρα που η Γερμανία προετοιμάζεται να γιορτάσει την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το Σαββατοκύριακο. Δύο εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται να μεταβούν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, πολλοί εκ των οποίων σκόπευαν να μετακινηθούν με τρένα. Οι κινητοποιήσεις θα πλήξουν στο Βερολίνο και σε άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις το αστικό δίκτυο των σιδηροδρόμων, αλλά και τις περιφερειακές γραμμές, τις οποίες χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να πάνε στις εργασίες τους. Δ. Χρ.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Γερμανία