Έντυπη Έκδοση

* ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Εισαγγελέας ζητεί να καθίσει στο σκαμνί ο Διώτης

Από την εισαγγελική έδρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν αποκλείεται να βρεθεί ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιω. Διώτης, εάν το συμβούλιο Εφετών κάνει δεκτή την εισήγηση του Περικλή Δράκου σχετικά με το σκέλος της λίστας Λαγκάρντ για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Απαλλαγή προτείνεται για τον Ιω. Καπελέρη.

Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δράκος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο την πρότασή του, η οποία αφορά στους δύο κατηγορούμενους, Ιω. Διώτη και Ιω. Καπελέρη, που είχαν τα ηνία του ΣΔΟΕ, όταν η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στη χώρα μας.

Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιω. Διώτης θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιμέτωπος με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου. Οσο για τη δεύτερη αξιόποινη πράξη, αυτή της υπεξαγωγής εγγράφου, που αφορά στην αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC, ζητείται να απαλλαγεί.

Στο εισαγγελικό σκεπτικό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιω. Διώτης είχε στην κατοχή του τη λίστα Λαγκάρντ και κατ' επέκταση τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αναλυτικό έλεγχο των ονομάτων που περιελάμβανε, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει σχετικές ενέργειες.

Για τον Ιω. Καπελέρη, ο οποίος φέρεται να έλαβε μόνο μερικά ονόματα από τη λίστα προκειμένου να πραγματοποιήσει περαιτέρω έλεγχο, ο εισαγγελέας Δράκος έκρινε ότι δεν θα πρέπει να δικαστεί για το αδίκημα της απιστίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην εισήγηση λαμβάνονται υπόψη τα επιχειρήματα του κ. Καπελέρη, ότι δηλαδή δεν είχε λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ εντολή να προχωρήσει σε αναλυτικό έλεγχο ολόκληρης της λίστας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εισαγγελικές έρευνες
ΣΔΟΕ
Λίστα Λαγκάρντ