Έντυπη Έκδοση

Habemus Τρίτο Πρόγραμμα

Ναι, ναι, habemus Τρίτο Πρόγραμμα, καλά το διαβάσατε. Το διαχρονικό καμάρι της ελληνικής ραδιοφωνίας επανέρχεται στους δέκτες σας οσονούπω. Και τώρα παίζει δηλαδή, αλλά μόνο «κονσέρβα» ηχητική καθώς οι παραγωγοί του σταθμού είχαν αντιδράσει στο προτεινόμενο μπάτζετ.

Κι έτσι είχαν πάρει τα μπογαλάκια τους και είχαν αποχωρήσει από το περασμένο Σάββατο. Αλλά βρέθηκε λύση και πλέον μπήκαν στο δρόμο της επιστροφής.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οπως είχαμε γράψει, είχε πάει για έγκριση η πρόταση των επιτροπών προγράμματος και κοστολογίου για το Τρίτο στον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο και ο τελευταίος της έριξε μια ψαλιδιά άνευ προηγουμένου. Με οριζόντιες περικοπές, οι οποίες εξενεύρισαν σφόδρα τους θιγόμενους παραγωγούς. Αποτέλεσμα; Η αποχώρηση που γράψαμε πιο πάνω και η κονσερβοποίηση του Τρίτου.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, ακολούθησε η τοποθέτηση Διοικητικού Συμβουλίου από το Εποπτικό, κάθισε μόνιμα στην καρέκλα του ο μέχρι πρότινος προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Μάης και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις. Κι επειδή αυτά τα πράγματα δεν λύνονται με ψιθύρους στους διαδρόμους, έγινε συνάντηση της ομάδας παραγωγών του Τρίτου με τον πρόεδρο Μάη, τον γενικό Θωμόπουλο, τον υπεύθυνο της ραδιοφωνίας Θανάση Γεωργακόπουλο και τον σύμβουλο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα Χρίστο Παπαγεωργίου.

Εκεί λοιπόν, ο ιδιαιτέρως έμπειρος από τα ζητήματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Πέτρος Μάης έδειξε την κλάση του. Μίλησε στους παραγωγούς σε τόνους συμφιλιωτικούς και όχι ανταγωνιστικούς και τους είπε ότι υπάρχουν αδικίες οι οποίες και πρέπει να διορθωθούν. Δεν μπορεί να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, αλλά θα γίνει «εν ευθέτω χρόνω» με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Κατ' αυτό τον τρόπο και τους παραγωγούς γλύκανε και καταδίκασε με τρόπο κομψό τις οριζόντιες περικοπές που δημιούργησαν την όλη αναστάτωση.

Τι να κάνουν κι οι παραγωγοί, έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία. Γνώριζαν άλλωστε ότι παίζει σοβαρά η πιθανότητα να επανυποβάλλεται κάθε μήνα το μπάτζετ του Τρίτου, οπότε έδωσαν τόπο στην οργή και αποφάσισαν να ξαναρχίσουν εκπομπές. Η απόφαση πάντως ελήφθη κατά πλειοψηφία και όχι ομοφώνως, πράγμα το οποίο σημαίνει πως πρέπει να πεισθούν και οι υπόλοιποι για να λειτουργήσει το πλάνο. Μη λησμονούμε ότι πρέπει τώρα να υπογραφεί η σύμβαση της ΝΕΡΙΤ με την εταιρεία παραγωγής και ακολούθως να υπογράψουν χωριστά οι παραγωγοί τις συμβάσεις τους. Εχει ακόμη δουλίτσα σαν να λέμε και το πακέτο θα αποκτήσει φιόγκο εντός της προσεχούς εβδομάδας. Ως τότε, κάποιοι από τους παραγωγούς θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Πράγμα αξιέπαινο για τους ιδίους, αλλά μάλλον κωμικό για την δημόσια ραδιοτηλεόραση...

ΥΓ. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα και το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ υπό τον Πέτρο Μάη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ραδιόφωνο-συχνότητες-web
Τηλεόραση
TV & Media
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)