Έντυπη Έκδοση

«Επισπεύστε τις εργασίες στη γέφυρα του Ευρίπου»

Από την 1η Οκτωβρίου 2014, η συρταρωτή γέφυρα του Ευρίπου, η οποία ενώνει τις δύο ακτές της Χαλκίδας, είναι κλειστή για οχήματα και μεγάλα πλοία εξαιτίας επιβεβλημένων -και καθυστερημένων μάλιστα- εργασιών συντήρησής της.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη -αν και αναγκαία- έχει κυριολεκτικά κόψει την πόλη στα δύο, προκαλώντας πολλά προβλήματα πάσης φύσεως στην εύρυθμη λειτουργία της. Καταγράφονται ήδη σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην οικονομική κίνηση και τη λειτουργία εμπορικών, τουριστικών και λοιπών καταστημάτων.

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Βαγγέλης Αποστόλου με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη και ζητεί από κάθε αρμόδιο την επίσπευση των εργασιών. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας, καταγράφονται καθημερινά περίπου 20.000 διελεύσεις, απόδειξη της σημασίας της γέφυρας στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Χαλκίδας. Η καθυστέρηση των εργασιών επηρεάζει επίσης σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά προϊόντων, και ευπαθών μάλιστα -ενδεικτικό παράδειγμα η Κεντρική Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας η οποία βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι-, εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση πολιτών, μαθητών αλλά και συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί δυσκολίες αντιμετώπισης περιστατικών υγείας.

Ο κ. Αποστόλου τονίζει ότι συμβατική υποχρέωση του αναδόχου είναι η παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία στο τέλος του χρόνου -διάστημα τριών μηνών και μέσα στην περίοδο των εορτών- και ήδη εκφράζονται φόβοι -κάποιοι μιλούν για Ιανουάριο του 2015- ότι κάθε καθυστέρηση θα είναι καταστροφική.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Κατασκευαστικές Εταιρείες
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων