Έντυπη Έκδοση

Τα έδωσαν όλα και αποφυλακίστηκαν

Ασπίς Πρόνοια: ελεύθεροι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη

Η απόφασή τους να παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία τους στους ομολογιούχους της «Ασπίς Capital» φαίνεται πως οδήγησε στην αποφυλάκιση της συζύγου και των δύο παιδιών του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, που κατηγορούνται για την υπόθεση της εταιρείας ΑΣΠΙΣ Πρόνοια.

Η αξία της ακίνητης περιουσίας που δίνεται θα καλύψει το 90% των κεφαλαίων που εν μια νυκτί οι ομολογιούχοι της «Ασπίς» είδαν να εξαφανίζονται Η αξία της ακίνητης περιουσίας που δίνεται θα καλύψει το 90% των κεφαλαίων που εν μια νυκτί οι ομολογιούχοι της «Ασπίς» είδαν να εξαφανίζονται Με διάταξη του ανακριτή, τα τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη, που αντιμετωπίζουν κακουργήματα όπως εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αφέθηκαν τελικά ελεύθερα, έχοντας συμπληρώσει προσωρινή κράτηση ενός έτους. Κατά πληροφορίες, στο σκεπτικό της διάταξης αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των αξιόποινων πράξεών τους.

Κι αυτό γιατί ήδη έχουν υπογράψει πληρεξούσιο, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους περίπου 400 ομολογιούχους της Ασπίς, που ζημιώθηκαν από το κανόνι της εταιρείας, να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους, προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις.

Πρόκειται για αρκετά ακίνητα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι θα καλύψει το 90% των κεφαλαίων, που εν μια νυκτί οι ομολογιούχοι είδαν να εξαφανίζονται. Μεταξύ αυτών, είναι κτήριο επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας στην Αθήνα, διαμερίσματα στην πλατεία Συντάγματος και στου Φιξ, ακίνητα στη Μύκονο και στο Κεφαλάρι, καθώς και δύο πολυκατοικίες, μία στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στις Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι όταν απολογήθηκαν για την υπόθεση και οι τρεις αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή όσα τους αποδίδονται. Η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν έχουν ποινική ευθύνη, καθώς είχαν τυπικό ρόλο στο Συμβούλιο της εταιρείας, ενώ ο γιος του τονίζει πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση. Αντ. Ξ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Ιδιωτική ασφάλιση
Δικαστικό ρεπορτάζ