Έντυπη Έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για το «νοσοκομείο» του Κορυδαλλού

Χρειάστηκε να καταγγείλουν δημοσίως τις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας τους, να προχωρήσουν στις αρχές του χρόνου σε αποχή από το συσσίτιο, να αναρτήσουν στο Διαδίκτυο εικόνες ντροπής από το χώρο όπου κρατούνται, για να αποφασίσουν οι αρμόδιοι των υπουργείων να πάρουν, επιτέλους, μέτρα για τον υπερπληθυσμό των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος».

Μάλιστα, χθες, πρώτη φορά, διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έρευνα για το κατ' ευφημισμόν νοσοκομείο του Κορυδαλλού, το οποίο από το συνωστισμό έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων. Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκαν καταγγελίες ασθενών-κρατουμένων για τις τραγικές συνθήκες κράτησης, οι οποίες παραβιάζουν όλους τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής για ένα νοσοκομείο, για κρούσματα φυματίωσης που έχουν αυξηθεί, για ασθενείς που κοιμούνται στους διαδρόμους αλλά και για θανάτους συγκρατουμένων τους, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Υπό το βάρος των καταγγελιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος επισκέφθηκαν, χθες, το νοσοκομείο για το οποίο έχει ζητηθεί μέχρι και η παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακολούθησε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής κ. Τσιγκρή κατά την οποία αποφασίστηκε:

**Η μεταφορά, τις προσεχείς ημέρες, των οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Παραρτήματος Γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

**Η πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών για τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, 5 εκ των οποίων θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. ΒΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Σωφρονιστικό σύστημα
Εισαγγελικές έρευνες