Ηλεκτρονική Έκδοση

Λοβέρδος: «Ότι λέει ο νόμος για τις χαμένες ώρες από τις καταλήψεις»

«Κανένα κόμμα δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει αποφάσεις μαθητών»

«Ό,τι ορίζει ο νόμος θα εφαρμοστεί και αν ο νόμος δεν φτάνει τότε θα τον κάνουμε καλύτερο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας α. Λοβέρδος,ο οποίος επανέλαβε πως δεν θα χαθεί ούτε ώρα από την εκπαιδευτική διαδικασία, αναφερόμενος στις καταλήψεις σχολείων.

Μαθητές διαδηλώνουν στο Ναύπλιο Μαθητές διαδηλώνουν στο Ναύπλιο Μιλώντας σήμερα στο Mega, o υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι το μεσημέρι στη Βουλή θα υπάρξει προσθήκη στο Προεδρικό Διάταγμα που θα προβλέπει ότι πέρα από τα Σάββατα, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των χαμένων ωρών τα Χριστούγεννα, την πενθήμερη εκδρομή, αλλά και το Πάσχα.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν συμφωνεί με τις καταλήψεις, αλλά ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της.  

Πρόσθεσε δε ότι «κανένα κόμμα και καμία νεολαία κόμματος δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει τις αποφάσεις των μαθητών».
 
«Εμείς δεν αναμειγνυόμαστε στις κινητοποιήσεις και αυτό που λέμε είναι ότι θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες, οι ημέρες και οι εβδομάδες, αν περάσουν τις τρεις ημέρες οι καταλήψεις. Εμείς δεν κατονομάζουμε κανένα πολιτικό κόμμα γιατί αν αποφασίσουμε να το κάνουμε θα μπούμε σε μία οξεία αντιπαράθεσή μαζί του για ένα θέμα που αφορά μαθητική κινητοποίηση», σημείωσε.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εργαζόμενοι μαθητές/φοιτητές
Για το ίδιο θέμα
Λοβέρδος: «Φταίω εγώ»