Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΤΕ: Αύξηση στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη

Μειώθηκε η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA

Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 94 εκατ.ευρώ, προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ενισχυμένο κατά 120 μονάδες βάσης και προσαρμοσμένες ταμειακές ροές στα 126 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΟΤΕ για το γ' τρίμηνο του 2014, καταγράφοντας παράλληλα αύξηση των επενδύσεων και μείωση του καθαρού δανεισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Όμιλος παρουσίασε μείωση 5% στα συνολικά ενοποιημένα έσοδα, κυρίως λόγω της επίδρασης των μειώσεων στα τέλη τερματισμού στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 371,1 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση 2,1%. Εξαιρουμένης της επίδρασης των αλλαγών στα τέλη τερματισμού, θα είχε οριακή αύξηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε το περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA κατά 120 μονάδες βάσης, καταγράφοντας το υψηλότερο περιθώριο από το 2009, γεγονός που αποδίδεται και στις επιδόσεις της σταθερής στην Ελλάδα. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου ενισχύθηκαν σημαντικά, σε 94,2 εκατ. ευρώ από 75,8 εκατ.ευρώ το γ' τρίμηνο του 2013, ενώ οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 20,3% το γ΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 126,4 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις το γ' τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε 149,8 εκατ. ευρώ, καθώς ο ΟΤΕ συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την ανάπτυξη των δικτύων του. Στο ποσό αυτό προστίθενται και τα 135 εκατ. ευρώ που επένδυσε πρόσφατα η COSMOTE για φάσμα στα 800 και 2600 MHz. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου, μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, διαμορφώθηκε σε 1,4 δισ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του ετήσιου ΕΒΙTDA.

Μιχ. Τσαμάζ (ΟΤΕ) Μιχ. Τσαμάζ (ΟΤΕ) Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Οι επιδόσεις μας στην Ελλάδα συνεχίζουν να σταθεροποιούνται, κάτι που αντανακλάται στα έσοδά μας. Στη σταθερή τηλεφωνία, οι υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης σημειώνουν ισχυρά αποτελέσματα, ενώ στην κινητή τα έσοδα από υπηρεσίες επιδεικνύουν ανθεκτικότητα. Οι επιδόσεις αυτές αντιστάθμισαν μερικώς τα χαμηλότερα έσοδα στις διεθνείς μας δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία, που επηρεάστηκαν από τη μείωση των τελών τερματισμού και τον έντονο ανταγωνισμό. Χάρη στη σταθερή μας προσπάθεια για συγκράτηση του κόστους, ενισχύσαμε δυναμικά την κερδοφορία EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, ενώ αυξήσαμε τις λειτουργικές και ελεύθερες ταμειακές μας ροές».

Και πρόσθεσε: «Σε ένα περιβάλλον που παραμένει αντίξοο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει για ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 2014 και ότι θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ισχυρή κερδοφορία και ταμειακές ροές τόσο μέχρι το τέλος της χρονιάς, όσο και το 2015».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
κέρδη
Επιχειρήσεις
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
ΟΤΕ