Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν νομιμοποιούνται να υπογράψουν νέο μνημόνιο»

«Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει νέα μνημονιακή συμφωνία με τους δανειστές. Ο ελληνικός λαός δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε χτες σε συνέντευξή του στο Reuters, μεταβατική περίοδο «περιορισμένης» εποπτείας από την τρόικα που μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως και ένα χρόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος δημοσιονομικού προγράμματος. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters o υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τη νέα μνημονιακή συμφωνία, με εποπτεία από τους δανειστές και παραμονή του ΔΝΤ. Ο κ. Χαρδούβελης διέψευσε έτσι τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί δήθεν εξόδου από το μνημόνιο, που προσφέρονται μόνο για φτηνή προεκλογική προπαγάνδα. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια στρατηγική υποτέλειας, που δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ ταυτόχρονα στραγγαλίζει την κοινωνία και την οικονομία με δυσβάσταχτους φόρους, απολύσεις και ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει νέα μνημονιακή συμφωνία με τους δανειστές. Ο ελληνικός λαός δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα".
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
ΣΥΡΙΖΑ