Ηλεκτρονική Έκδοση

Αίγυπτος: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Τέσσερις νεκροί κι ένας τραυματίας, ο απολογισμός.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα το πρωί ύστερα από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο Κάιρο κοντά σε μέγαρο που χρησιμοποιεί η αιγυπτιακή προεδρία. Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες βράδυ, παρόμοια επίθεση σε τραίνο, στοίχισε τη ζωή σε δύο πολίτες και δύο αστυνομικούς, ενώ προετοιμάζεται η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κάιρο για τις... ΑΟΖ.

Η γυναίκα "φέρει ελαφρά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελ Λατίφ.

Το προεδρικό μέγαρο κοντά στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, στο βορειο-ανατολικό Κάιρο, χρησιμοποιείται σπανίως από τον πρόεδρο Αμπντελ Φάταχ Σίσι, καθώς τα γραφεία του στεγάζονται σε άλλο κτίριο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Χθες βράδυ, η βόμβα η οποία εξερράγη μέσα στο τελευταίο βαγόνι αμαξοστοιχίας στο βόρειο Κάιρο, σκότωσε επί τόπου δύο αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο στη μηχανή  ώστε να διαπιστώσουν το λόγο για τον οποίο τραίνο σταμάτησε σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην πρωτεύουσα. Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωση αξιωματούχων των υπηρεσιών υγείας και ασφαλείας στα τραύματά τους υπέκυψαν δύο ακόμη πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στην αμαξοστοιχία, μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, λίγο αργότερα κατά τη χθεσινή νύχτα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, όταν μία ακόμα βόμβα εξερράγη σε βαγόνι του μετρό του Καΐρου, όπως αναφέρουν οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι επιθέσεις που αρχικά σημειώνονταν στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, γρήγορα επεκτάθηκαν στο Δέλτα του Νείλου και στο Κάιρο, έχοντας ως στόχο κυρίως στρατιώτες και αστυνομικούς.

Newsroom με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αίγυπτος