Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνάντηση με Παπούλια

Εκλογές τον Νοέμβρη του 2015 προτείνει ο Θεοδωράκης

Ζητά αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, προκειμένου όπως είπε να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπης πέρασε το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Όσο για την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά ευρεία συναίνεση από την παρούσα Βουλή.

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία. «Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120- 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», τόνισε.

Όπως είπε, κατά τη 45 λεπτη συνάντηση, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, για την ενίσχυση της παραγωγής και τις εξαγωγές, καθώς, όπως είπε, «καλή η κουβέντα για τα δάνεια, αλλά η Ελλάδα θα πάψει να έχει δεσμεύσεις όταν παράγει». Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος με αλλαγή των διατάξεων για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια και να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ' άρθρο ανά πάσα στιγμή καθώς και αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ένα μοντέλο που να είναι παραλλαγή του γερμανικού εκλογικού συστήματος.

Ο Κάρολος Παπούλιας είπε ότι επισήμανε στους πολιτικούς αρχηγούς την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια πλειοψηφία τέτοια που να τον εκλέξει ώστε να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και να τους ενώσει.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι
Προεδρία της Δημοκρατίας