Ηλεκτρονική Έκδοση

Να παραιτηθεί το ΔΣ και η διευθύντρια του ΕΜΣΤ ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού

Την παραίτηση του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), καθώς και της διευθύντριας του μουσείου Άννας Καφέτση ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να επιστρέψουν στη σύνθεση της νέας ηγετικής ομάδας του μουσείου.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει μεταξύ Δ.Σ. και της διευθύντριας του ΕΜΣΤ με το μεν Δ.Σ. να αμφισβητεί και να απαξιώνει το έργο της Άννας Καφέτση, την οποία από την άλλη πλευρά υπερασπίζονται δεκάδες προσωπικότητες του εικαστικού χώρου, ζωγράφοι, καλλιτέχνες, ιστορικοί τέχνης κ.ά. τονίζοντας ότι χωρίς εκείνη το Μουσείο δεν θα υπήρχε.

Το Μουσείο, που ήταν ν' ανοίξει τον Μάιο του 2014, παραμένει ακόμα κλειστό ενώ η σύσταση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την είσπραξη της χορηγίας (3.000.000) του Ιδρύματος Νιάρχου, για την παραγγελία του εξοπλισμού δεν υλοποιείται.

Η διευθύντρια Αννα Καφέτση υποστηρίζει ότι αν το Δ.Σ. αποφασίσει να συνεργαστεί, τα εγκαίνια μπορούν να γίνουν και το πρώτο δίμηνο του 2015.

Η ίδια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα, εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί τα τρία τελευταία χρόνια από το απρόθυμο δ.σ. να εγκρίνει τις μελέτες (μουσειογραφική, μουσειολογική), να παραλάβει το έτοιμο εδώ και μήνες κτήριο από τον εργολάβο και να προχωρήσει στην υλοποίηση των έτοιμων και εγκεκριμένων μελετών από το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.
 
Ανέφερε πως ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας έχει δώσει ήδη 180.000 ευρώ για αμοιβές προσωπικού και έχει εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 το ποσόν του 1,7 εκατ. για την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου που θα μπορούσε να γίνει το πρώτο δίμηνο του 2015, όπως είπε.
 
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Πολιτισμού
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)