Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποδοσφαιριστής ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Άγκυρα από τζιχαντιστές

Επίθεση από τρεις αγνώστους δέχθηκε ο Κούρδος ποδοσφαιριστής της Γκεντσλερμπιλιγκί επειδή καταδίκασε το Ισλαμικό Κράτος σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κομπάνι.

Ο Ντενίζ Νακί, ο οποίος είναι γεννημένος στη Γερμανία και έχει διπλή υπηκοότητα (γερμανική-τουρκική), βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων, λόγω των ανοιχτών τοποθετήσεών του υπέρ των Κούρδων μαχητών που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Κούρδος ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται στην τουρκική Γκεντσλερμπιλιγκί της πρώτης κατηγορίας της τουρκικής λίγκας, όπως κατήγγειλε  ο ίδιος, την περασμένη Κυριακή στην Αγκυρα, τον πλησίασαν τρία άτομα, τον έβρισαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Οι άγνωστοι, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες του Νακί, έκαναν ειδική αναφορά σε αναρτήσεις του στο facebook, όπου εκφράζει την υποστήριξή του στους υπερασπιστές της πόλης Κομπάνι. Τον κατηγόρησαν επίσης για ένα τατουάζ στο οποίο αναγράφεται "Dersim 62", όπου Ντερσίν είναι το κουρδικό όνομα της πόλη καταγωγής του ποδοσφαιριστή (η επίσημη ονομασία της πόλης στην Τουρκία είναι Τουντσελί). Αμέσως μετά την επίθεση ο ποδοσφαιριστής έσπασε το συμβόλαιό του με την ομάδα και την εγκατέλειψε, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν τον υποστήριξε». Ο Νακί, ο οποίος αναχώρησε την Τρίτη από την Τουρκία, βρίσκεται πλέον στη Γερμανία, και όπως ανέφερε δεν έχει  προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στις τουρκικές αρχές, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα αποδιδόταν δικαιοσύνη.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η  Γκεντσλερμπιρλιγκί καταδίκασε με ανακοίνωσή της την επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της, αλλά παράλληλα άσκησε κριτική στον Νακί, επειδή έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν στην ομάδα και χωρίς να ενημερώσει για το συμβάν.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νακί δέχθηκε επίθεση, ενώ είχε προβεί σε πολλές δηλώσεις στήριξης στην Κομπάνι και τους μαχόμενους Κούρδους και ουκ ολίγες φορές είχε καταδικάσει το Ισλαμικό Κράτος μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Ρατσισμός
Τουρκικό ποδόσφαιρο
Διεθνή Ποδόσφαιρο