Ηλεκτρονική Έκδοση

Δράσεις αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

Εντυπωσιακά στοιχεία στον απολογισμό του

Αρκετές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, ειδικά όταν πίσω από αυτούς «κρύβεται» η διάθεση για προσφορά και για δράσεις αλληλεγγύης που δεν «χωρούν» σε στατιστικές.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΚΙΦΒ: "Στο δεύτερο έτος της λειτουργίας του και συγκεκριμένα από τις 30 Οκτωβρίου 2013 έως και τις 31 Οκτωβρίου 14 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) εξυπηρέτησε συνολικά 5.018 επισκέπτες. Έδωσε φάρμακα σε 4.064 , έστειλε στους γιατρούς 773 και διενήργησε 181 διαγνωστικές και αιματολογικές εξετάσεις. Θυμίζουμε ότι η βοήθεια αφορά αποκλειστικά στους άνεργους και άπορους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες που έχασαν τις δουλειές τους.

Τα στοιχεία αυτά, σε σχέση με το έργο που πραγματοποιήθηκε στην περίοδο 2012 – 2013, δείχνουν μια γενική αύξηση του συνολικού έργου του ΚΙΦΒ κατά 46% περίπου. Η αύξηση αντανακλά το μέγεθος των αυξανόμενων αναγκών από την συνεχιζόμενη και οξυνόμενη κρίση στον τομέα της υγείας, η οποία πλήττει μαζικά τον εργαζόμενο λαό αλλά και ευρύτατα τμήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Σήμερα το ΚΙΦΒ, του οποίου η δράση επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, διαθέτει 32 μέλη, τα οποία με την υπεύθυνη δουλειά και την αφοσίωσή τους αποτελούν ένα από τα θεμέλια της λειτουργίας του ΚΙΦΒ, 105 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 διαγνωστικά κέντρα, την υποστήριξη 40 και πάνω φαρμακείων της ευρύτερης περιοχής και πάνω από όλα την παραδοχή, την συμπαράσταση και την αγάπη των πολιτών.

Η συμμαχία πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών στο μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διαμορφώθηκε στην αρχή της δημιουργίας του το 2012 με την ίδρυση του ΚΙΦΒ, είναι σήμερα ακόμα πιο ισχυρή και ακατάβλητη και θα συνεχίσει το έργο της έως ότου οι άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι αποκτήσουν τα απαράγραπτα δικαιώματα τους, μέχρι να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών, των αναγκών και της προσφοράς των εργαζομένων. Ο αγώνας στο πλευρό των άνεργων και της φτωχολογιάς του λαούς θα συνεχισθεί μέχρι την ήττα των αντιλαϊκών πολιτικών".

 

Η νέα δημοτική αρχή στηρίζει το ΚΙΦΒ

"Η νέα δημοτική αρχή αμέσως μετά την ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που υπηρετούσε τυφλά τις βάρβαρες πολιτικές του κυβερνητικού δικομματισμού, δήλωσε την συμπαράστασή της στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα και δεσμεύτηκε για την στήριξη της λειτουργίας και της δράσης του. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την λειτουργία του ΚΙΦΒ προκαλώντας τότε την οργισμένη αντίδραση του λαού του Βύρωνα και των προοδευτικών οργανώσεων".

Οι δημόσιες παρεμβάσεις

"Πέρα από το έργο στο τομέα της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, το ΚΙΦΒ πραγματοποίησε, στο τομέα της Υγείας, μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις. Με δημόσιες καταγγελίες βοήθησε δεκάδες συμπολιτών μας, που αντιμετώπιζαν την μεθοδευμένη επίθεση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, από τα διάφορα κέντρα κρατικής εξουσίας και τις δόλιες συμπεριφορές διοικήσεων ορισμένων κρατικών νοσοκομείων.

Κατάγγειλε επίσης τις μεθοδευμένες παραβιάσεις και αδικίες επιτροπών στο ΚΕΠΑ- ΙΚΑ, οι οποίες είναι αρμόδιες να ελέγχουν και να αποφαίνονται για το βαθμό αναπηρίας των εργαζομένων. Οι επιτροπές αυτές σήμερα είναι στρατευμένες και υπηρετούν τυφλά τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης-υπουργείου Υγείας - διοικητή ΙΚΑ.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η δράση του ΚΙΦΒ στο πλευρό των άπορων με βιβλιάρια Πρόνοιας καθώς οι Διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες τους σε φάρμακα, σε μια επίδειξη πλήρους ταύτισης με τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και την μείωση των δαπανών για την υγεία. Ο αγώνας αυτός θα συνεχισθεί".

Η νίκη στο «Αιγινήτειο»

"Σημαντική ήταν και η παρέμβαση στο Αιγινήτειο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μετά από συνεχείς δημόσιες καταγγελίες του ΚΙΦΒ προς τα πολιτικά κόμματα, το κοινοβούλιο και τον τύπο, κυβέρνηση και Διοίκηση του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν και να ξαναρχίσουν την χορήγηση φαρμάκων στους ψυχικά ασθενείς, άπορους με βιβλιάρια Πρόνοιας. Το «Αιγινήτειο» είχε διακόψει, για μακρύ χρονικό διάστημα, τα φάρμακα στους εν λόγω δικαιούχους, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση είχε περικόψει τον προϋπολογισμό του. ΚΙΦΒ"

Γερμανός μαραθωνοδρόμος και ακτιβιστής στον Μαραθώνιο της Αθήνας

"Ο Γερμανός μαραθωνοδρόμος και ακτιβιστής Φράνς Λόμπους, ο οποίος θα τρέξει στον Μαραθώνιο Αθήνα 2014, ανακοίνωσε ότι αφιερώνει την μαραθώνια διαδρομή για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ). Ο αριθμός εκκίνησης του Λόμπους είναι 8565.

Ο συναγωνιστής Λόμπους είχε και πέρυσι τρέξει στον ίδιο Μαραθώνιο και από τις ενισχύσεις γερμανών και ελλήνων συναγωνιστών είχε συγκεντρώσει τότε το ποσό των 700 ευρώ, το οποίο έδωσε στο ΚΙΦΒ για να ενισχύσει το έργο του στο πλευρό των άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας".

Τα στοιχεία και ο τραπεζικός λογαριασμός καθώς και η σελίδα του συναγωνιστή Φράνς στο face book είναι τα εξής:

Τραπεζικός λογαριασμός: Fransh Lohbush, SPARKASSE Krefeld, BLZ 32050000 – Konto Nr. 59943290 IBAN: DE67 3205 0000 0059 943290.

Link στο FACEBOOK https://www.facebook.com/events/822501607762142/?Ref dashboard filter = upcoming

Όποιος στείλει χρήματα στον παραπάνω λογαριασμό γράφει: Run for help Athens 2014, δηλ. αναφέρει το σκοπό για τα οποία δίνει τα χρήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αλληλεγγύη